Чернівчанин зламав систему мобільного оператора і поповнив собі рахунок на понад мільйон гривень (Фото)

12.10.2017 11:00   Джерело: PRESS-Центр
Опубліковано : Буковинський Новинар

29-річний мешканець Чернівців ще на початку року незаконно втрутився в роботу комп’ютерних мереж компанії одного з мобільних операторів та поповнив три особистих рахунки на суму близько мільйона гривень. Крім того, у липні чоловік активував понад сотню скетч-карт цього ж оператора на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Компанія зазнала збитків на суму більш, ніж мільйон гривень. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції України, - пише PRESS-Центр.

За фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку (ч.2 ст.361 ККУ) відкрито кримінальне провадження. Поліція вже знайшла підозрюваного. Як з’ясувалося, зловмисник отримав доступ до серверів, підібравши пароль.

Обшукавши квартиру чоловіка, вилучили 3g модеми зі зміненими ESN номерами, комп’ютери, жорсткі диски, Wi-Fi маршрутизатори, мобільні телефони та більше півсотні оптичних дисків. Усю техніку відправили на експертизу.

Згодом вирішать питання про оголошення зловмисникові про підозру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: PRESS-Центр