У Чернівцях судитимуть двох посадовців, які не повідомили про купівлю собі нових авто

12.11.2017 18:05   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях правоохоронці склали протоколи про адміністративне правопорушення щодо двох посадовців, які порушили норми антикорупційного законодавства.

Про це повідомляє прес-служба управління захисту економіки в Чернівецькій області, пише molbuk.ua

Працівники Управління захисту економіки в Чернівецькій області ДЗЕ Нацполіції України за погодженням з прокуратурою Чернівецької області склали протоколи про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, стосовно двох посадовців, які не повідомили Національному агентству з питань запобігання корупції про суттєві зміни у майновому стані.



Так, підполковник податкової міліції придбав автомобіль 2013 р.в. вартістю, що перевищує 50 прожиткових мінімумів громадян (307 тисяч гривень) та "забув" в десятиденний термін з моменту придбання рухомого майна внести зміни до Декларації, як того вимагає Закон України "Про запобігання корупції".

Аналогічне правопорушення вчинив і полковник прикордонної служби. Він придбав автомобіль 2017 р.в. за 466 тисяч гривень, про що несвоєчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції.

Відносно обох вищезазначених посадовців складено протоколи про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, за ч. 2 ст. 172-6 (Порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Адміністративні протоколи у встановленому порядку скеровано до суду. 

За вчинені діяння посадовцям загрожує накладення штрафних санкцій в розмірі 1700 гривень та можливе звільнення з роботи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua