В Австрії висадився чималий десант представників ОТГ Чернівецької області

22.11.2017 11:05   Джерело: БукІнфо
Опубліковано : Буковинський Новинар

висадився в двадцятих числах падолиста року 2017 в першій по площі-19 178 кв.км і другій по кількості населення- 1,546 млн.чол. федеральній землі - Нижня Австрія. "Десантура" - цілком мирні буковинці: голови і спеціалісти майже всіх об"єднаних громад Чернівецької області, - пише БукІнфо.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав заступник голови Волоцької ОТГ Ярослав Курко.

Ментально, культурно та й світоглядно за фасадом колишньої радянської Буковини відчувається глибинне європейське коріння ще більш давньої "неньки" Австро-Угорщини. Буковина, як невід"ємна частина України, з історичною пам"яттю про успіхи і досягнення часів Франца-Йосипа, сьогодні як ніколи рветься, відривається і прагне до "Унії Європейської". Кордони між Європою і не-Європою сьогодні перемістились на Схід, в Донбас, де Україна вимушена захищати своє прагнення повернутися до фундаментальних європейських цінностей і засад.

Сухою, бюрократичною мовою - мета навчальної поїздки представників ОТГ Чернівецької області в Австрію - "запозичити кращі практики з муніципального менеджменту". Мовою більш зрозумілою - познайомитись із "вкраденою у нас Європою", перефразовуючи Мілана Кундера, автора ессе "Трагедія Центральної Європи". І хоч сьогодні докорінно змінилась Європа, повільно, але стає на шлях реформ і змінюється Україна, особливо, що стосується децентралізації, боротьба ЄВРОПИ І не-Європи проходить не стільки між Сходом і Заходом, не стільки між державами,- як всередині: як кожної окремої держави, так і їх громадянських спільнот.

Наше завдання - повернути європейські цінності в Україну, не "контрабандно чи революційно" нав"язаними нам із зовні, а свідомо обраними громадянами, здатними до самозахисту і спроможними утвердитись на українських теренах об"єднаними, добровільними і спроможними територіальними громадами. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: БукІнфо