Мер Чернівців нагадав, що четверо депутатів міськради мають проблеми із законом

01.12.2017 10:05   Джерело: Молодий буковинець
Опубліковано : Буковинський Новинар

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук вважає, що нинішнє скликання Чернівецької міськради може увійти в історію Чернівців та незалежної України як рекордне за кількістю депутатських заяв про складання мандату і за кількістю депутатів, що підозрюються у кримінальних злочинах, - пише Молодий буковинець.

Про це Каспрук сказав сьогодні в ефірі програми "Політика", яка вийшла в ефір на телеканалі ТВА, пише molbuk.ua

Зокрема, він сказав, що уже сім депутатів вирішили скласти свої повноваження, проте обранці задовольнили заяву тільки однієї депутатки. Водночас, на думку мера, інших шістьох міськрада "не відпустить".

"Упродовж однієї каденції за перші два роки діяльності сім депутатів написали заяви про добровільне складання повноважень. Скажіть мені, будь ласка, я тут при чім? Чотири людини - ніхто не подав заяву в поліцію, що їх "пресують", що їм погрожують. Сім людей написали заяви про добровільне складання повноважень і не хочуть бути депутатами. Відпустили ледве-ледве тільки Наталію Яківну (екс-депутата БПП Наталію Якимчук, - molbuk.ua). Дай Боже їй успіху в змаганнях на посаду судді Конституційного суду. Решту шість не відпустять. Їх вигнали з партій, вони написали заяву про складання депутатських мандатів. Вони стали запроданцями - так, як це було і в попередньому скликанні", - сказав міський голова.

Разом з тим, Каспрук нагадав, що у чотирьох депутатів міськради є проблеми із законом.

"Один має судимість за побиття колишньої дружини у стані алкогольного сп’яніння, один має підозру за корупційні зловживання, один має підозру за скупку голосів виборців. Вилікувався в Ізраїлі, це все чудово, але знову ж таки - всі чернівчани знають, що це було", - розповів Каспрук.

"Якщо в наш час депутату підозру висуває прокурор, за результатами попереднього досудового слідства, я думаю, що швидше за все це може закінчитися навіть м’якими, але все ж таки вироками судів. Це означає, що четверо депутатів з цього складу ради будуть кримінальними злочинцями. І ці люди вчать мене, що негарно колупатися в носі", - додав Каспрук.

"І ці люди мають обрати одного з очільників міста. Ці люди стукають кулаками по столах і розказують, як треба керувати міською освітою. Ці люди погрожують міському голові: "Йдіть геть, ми вас звільняємо". Хлопці, та отримати такі погрози від такої бригади - я вважаю, що це просто похвала і показник, що ти адекватна і нормальна людина", - додав міський голова Чернівців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Молодий буковинець