Розлученим буковинцям доведеться платити більше

15.12.2017 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Крім аліментів одному з батьків, який проживає окремо від сім'ї  з дитиною чи має іншу родину, тепер доведеться брати участь нарівні з колишньою дружиною/чоловіком в оплаті додаткових витрат на дітей.

Зокрема мова йде про оплату лікування дитини, а також гуртків та занять, спрямованих на розвиток її здібностей. Таке рішення виніс ВСУ, передає Politeka.

За словами юристів, після розлучення діти зазвичай залишаються з матір'ю, і від батька дуже складно отримати навіть аліменти, не кажучи вже про додаткові гроші. На їх думку, призначена судом виплата повинна покривати все: і харчування, і одяг, і навчання, і інші витрати.

«ВСУ у своїй правовій позиції пояснив, що той з батьків, хто виховує дитину, може окремо вимагати виплат на лікування, якщо воно було потрібно, і окремо – на її розвиток. Це може бути і плавання, і музична школа, і будь-які гуртки. Для підтвердження витрат досить надати копії рахунків і всіх чеків. Ці витрати повинні бути розділені порівну між обома батьками», - пояснили правознавці.

Зараз в Україні активно зростає кількість судових суперечок між розведеними батьками, і це пов’язане з погіршенням добробуту. Дорослі економлять на всьому і на дітях також. Тому позови на предмет аліментів і додаткових виплат на утримання дітей зростають у геометричній прогресії.

За матеріалами https://m.znaj.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews