У Чернівцях обговорили обласний бюджет на 2018 рік (Фото)

15.12.2017 12:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівецькій ОДА 14 грудня відбулося громадське обговорення проекту обласного бюджету на 2018 рік.

В обговоренні прийняли участь депутати обласної ради, головні розпорядники коштів обласного бюджету, представники громадських організацій, волонтери, професійні спілки, наукові працівники вищих навчальних закладів області, представники засобів масової інформації.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк у своєму вступному виступі зазначив, що бюджетний рік, що минає – був складний та потребував значних зусиль і співпраці між усіма ланками влади, задля досягнення позитивних результатів. «І це нам вдалося. Ми двічі перерозподіляли перевиконання дохідної частини обласного бюджету на загальну суму 27,3 млн. грн., що дало змогу направити додаткові кошти на розвиток матеріально-технічної бази обласних бюджетних установ, - зазначив Михайло Павлюк. – За поточний рік за рахунок коштів державного та обласного бюджетів профінансовано придбання ангіографічного обладнання на 23 млн. грн., капітальний ремонт школи-інтернату №4 та багатопрофільного ліцею для обдарованих дітей, проведено капітальні та поточні ремонти закладів охорони здоров’я, придбано нове медичне обладнання для обласних лікувальних закладів, автобус для обласної філармонії ім. Д.Гнатюка та ін.».

Перший заступник голови облдержадміністрації звернув увагу присутніх на тому, що в поточному році область отримала рекордний обсяг субвенції на соціально-економічний розвиток в сумі 223,4 млн. грн., розвиток інфраструктури ОТГ – 61,9 млн. грн. та 98,7 млн. грн. коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Також посадовець вказав, що область від так званого «митного експерименту» на ремонт доріг у 2017 році отримала 135 млн. грн. (очікували 430 млн. грн.). За рахунок цих надходжень та залишку минулого року виконано робіт майже на 300 млн. грн.

«Шановні присутні, розглядаючи проект обласного бюджету на 2018 рік варто відзначити, що він зберігає позитивні тенденції поточного року, проте не слід очікувати, що даний бюджет в одну хвилину вирішить всі наші проблеми», - звернувся до учасників обговорення перший заступник голови облдержадміністрації.

Разом з тим Михайло Павлюк повідомив, що вперше за останні роки майже 7 млн. грн. передбачено спрямувати на програми по забезпеченню мешканців Чернівецької області, в т. ч. і учасників АТО пільговим житлом на умовах співфінансування цих програм з Державного бюджету України.

Представила проект обласного бюджету, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Анжела Дякова. Фінансист відмітила, що його обсяг впорівнянні з 2017 роком зростає на 1,6 млрд.грн., або 40,5 відсотка. При цьому очікується, як ріст власних надходжень на 58,5 млн.грн., так і міжбюджетних трансфертів на 1,5 млрд.грн.

Виходячи із зазначеного, обсяг обласного бюджету на 2018 рік складе 5,5 млрд.грн. Із даних коштів на охорону здоров’я передбачено спрямувати 711,9 млн.грн., що становить 13,0 відсотка від усіх видатків, на освіту – 485,4 млн.грн. (8,8%), соціальний захист населення – 131,2 млн.грн. (2,4%), культуру – 83,2 млн.грн. (1,5%). Крім цього 3785,6 млн.грн. (68,9%) буде спрямовано місцевим бюджетам у вигляді субвенцій на допомоги, пільги, субсидії та інші видатки.

За підсумками  громадського обговорення було вирішено взяти проект обласного бюджету до відома та доручити заступнику голови громадської ради при обласній державній адміністрації Ярославу Кирпушку виступити на сесії обласної ради при обговоренні питання затвердження обласного бюджету на 2018 рік.

Основні показники проекту обласного бюджету на 2018 рік можна побачити тут.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews