Садівник із Глибоцького району вирощує екзотику (Фото, відео)

21.12.2017 08:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Садівник із Глибоцького району самотужки виростив більше сотні екзотичних рослин, які дають вражаючі плоди.

Наприклад, лимон на деревці у теплиці 42-річного Івана Галіпи із села Кам`янка Глибоцького району сягає півтора кілограми. Одним фруктом може поласувати ціла родина садовода.

Вже куштували і вирощений у теплиці ананас. Його аромат просто неймовірний,  а смак нагадує мед, поділився із журналістами Інформаційного агентства АСС Іван Галіп.

Крім того, в екзотичній теплиці посеред зими ростуть кавове і томатне дерева, папайя, шість сортів бананів та ще багато екзотики.

А починалось усе із дитячої мрії, каже Іван Галай, який досі працював столярем. Спершу чоловік купував пагінці з-за кордону. Та врожаю вони не давали. Зрештою, садовод знайшов саджанці екзотичних дерев, виведені українськими селекціонерами і придатні до наших умов. Придбав проект термотеплиці, вивіз з місця котловану під теплицю десятки КАМАЗів з глиною і бетоном, завіз відбірний чорнозем та посадив саджанці. На все це пішло два роки. Іван Галіп самостійно доглядає за своїми деревцями, у теплицях проводить щодня – поливає рослини власноруч, підрізає їх, підживлює виключно органікою. Зараз його сад нагадує справжню оазу, фрукти мають неймовірний смак і аромат. А навесні Іван Галіп планує почати продаж своїх саджанців буковинцям.

Іван Галіп садовод: «Цей лимон важить кілограм двісті, а може важити півтора.  А це є цвітонос, звідти виходять бананчики, жовті , їм може бути там до 400 і важити до 70 кілограмів. В мене це захоплення ще з дитинства почалось, як мені було 7 років. Я висівав зернятка, але треба було довго чекати. А ці дерева – одного року посадив і маєш плоди. Я щодня обдивляюсь дерева, що не вистачає. Це є наші українські цитрусові лимони, якими ми можемо пишатись і вирощувати і це доступно кожному таке». 

За матеріалами http://acc.cv.ua 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews