Буковина: 6 мільйонів гривень на Будинок культури (Фото)

28.12.2017 18:43   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Нове приміщення Будинку культури на вулиці Возз’єднання, 2-А, що в мікрорайоні Рогізна м. Чернівці, урочисто відкрили.

Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, у приміщенні, виконаному в архітектурному стилі "хай-тек", працюватиме бібліотека з читальним залом, гуртки та аматорські колективи та зал для проведення різних заходів.

«Тут все з бетону і є багато скла: просторі вікна, двері, балкони. Будівля двоповерхова, каркасно-кам’яна, зведена на залізобетонному фундаменті, має монолітні міжповерхові перекриття, стіни із керамічного каменю, шатровий дах, покритий металевим профільованим листом. На першому поверсі – зал, фойє, підсобне приміщення, сходова клітина, два санвузли і тамбур. На другому поверсі розташований читацький зал та бібліотека, два приміщення для гуртків, коридор та санвузол. Все приміщення зроблено за новими технологіями. Приміщення пристосоване для дітей із інвалідністю: є пандус та спеціальний санвузол для них. Повсюди економне освітлення, сучасна вентиляція", – повідомив головний інженер фірми "Зірка" Петро Кричун.

Будівництво тривало 1,5 року. Із міського бюджету на це виділено 6,5 млн грн.

Стара будівля, в якій була бібліотека та Будинок культури наразі знаходиться в аварійному стані.

"Приміщення, яке використовувалося досі – через дорогу. Будинок культури в аварійному стані, давно була потреба у новому приміщенні. Це гарний подарунок для мешканців мікрорайону і міста загалом. Із міського бюджету було закладено майже 8 мільйонів гривень, заощадили, і фактична вартість проекту – 6 з половиною мільйонів. Підрядника визначено на тендері у травні 2016 року. Забудовник зробив все якісно і вчасно. Об’єкт прийнятий, передаємо його управлінню культури», - сказав мер Чернівців Олексій Каспрук.

Начальник управління культури Чернівецької міськради Юлія Сафтенко повідомила, що у новому Будинку культури діятимуть щонайменше чотири гуртки.

"Я тішуся, що ми зуміли збудувати у Чернівцях такий сучасний Будинок культури. Думаю, він стане центром Садгори. Тут має бути багато діток і вони мають можливість вчитися чомусь новому. Плануємо, щоб тут працювали щонайменше 4-5 гуртків. Обов’язково буде вокальний гурток, бальні танці, гурток декоративно-прикладного мистецтва. Потім будемо вивчати потреби. Були звернення щодо створення тут обсерваторії. Можливо, тут навчатимуть кіномистецтву. Ми розглянемо будь-які пропозиції, чекаємо ініціативи мешканців цього району", - сказала вона.

Олексій Каспрук також повідомив, що у 2018 році дорогу до Будинку культури повністю заасфальтують.

"Виділили кошти на це. Хочемо зробити цю вулицю одну із центральних в цьому районі", - сказав посадовець.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua