Каспрук просить «Укрзалізницю» відновити рейс «Чернівці - Львів»

29.12.2017 20:42   Джерело: pogliad.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Каспрук звернувся до Омеляна та Кравцова щодо відміни рішення про скасування курсування потяга.

На офіційному веб-порталі Чернівецької міської ради було зареєстровано електронну петицію з проханням скасувати рішення про відміну потягу формування ВП «Пасажирське вагонне депо Чернівці» №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів – Чернівці, яку станом на 15 грудня підписали 336 осіб з 250 необхідних.

Міський голова Олексій Каспрук звернувся до Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, в.о. голови правління ПАТ «Українська залізниця» Євгена Кравцова щодо відміни рішення про скасування курсування з нового графіка 2017-2018 років пасажирського потягу формування ВП «Пасажирське вагонне депо Чернівці» №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів -Чернівці.

Також мер просить урядовців розглянути можливість виділити додатковий потяг у напрямку Чернівці - Київ - Чернівці та призначити потяг сполученням Чернівці – Львів – Ужгород

Окрім того, мер просить урядовців та керівництво ПАТ «Українська залізниця» для поліпшення транспортного обслуговування мешканців Чернівців та Чернівецької області, підвищення туристичної та інвестиційної привабливості регіону, його транзитного потенціалу, пожвавлення міжрегіональних економічних та культурних зв’язків, а також забезпечення стабільного транспортного сполучення із столицею України розглянути можливість виділити додатковий потяг у напрямку Чернівці - Київ - Чернівці та призначити потяг сполученням Чернівці – Львів – Ужгород.

Оскільки, згідно ст. 4 Закону України «Про залізничний транспорт» управління процесом перевезень у внутрішньому і міжнародному сполученнях здійснюється централізовано і належить до виключної компетенції AT «Укрзалізниця», здійснення державного контролю, регулювання та нагляду за діяльністю залізничного транспорту загального користування провадяться Кабінетом Міністрів України, центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, іншими центральними органами виконавчої влади відповідно до закону з урахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування», зважаючи на Положення про електронні петиції у місті Чернівці, а саме розділ II, глава 1, п. 1.1, а також ст. 7 Закону України «Про звернення громадян», петицію щодо недопущення скасування потягу №608К Чернівці-Львів, №608Л Львів – Чернівці спрямовано для розгляду по суті керівництву ПАТ «Українська залізниця».

До керівництва ПАТ «Українська залізниця» висловлено прохання розглянути петицію та проінформувати ініціатора і Чернівецьку міську раду про вжитті заходи на її підтримку. Про це повідомляють на офіційному сайті міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: pogliad.ua