Буковинські ліси під загрозою: скасовано ПДВ на ввіз обладнання для лісопереробної галузі

12.01.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

В Уряді прийняли важливі рішення щодо розвитку лісопереробної галузі. Це скасування ПДВ на ввіз відповідного обладнання і надання розстрочки на його виплату за два роки.

Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у рамках робочої поїздки на Рівненщину, відвідавши ТОВ «Українські лісопильні».

За його словами, підприємство, яке ввозить в Україну обладнання, працюватиме без сплати ПДВ і не відволікатиме кошти на етапі запуску. Він наголосив, що таке рішення заощаджує кредитні ресурси і зменшує навантаження на вартість продукції.

«Саме головне – кошти, які будуть залишатися на підприємстві не будуть оподатковуватися. Таким чином держава засвідчує підтримку інвесторів і людей, готових працювати в Україні», — зауважив Зубко.

Він зазначив на важливості створення нових робочих місць та забезпечення інвестиційного клімату.

«Таким чином ми забезпечуємо доходи громадян і зможемо за рахунок податків інвесторів побудувати якісну інфраструктуру», — підкреслив Геннадій Зубко.

Нагадаємо, ТОВ «Українські лісопильні» обладнане за європейськими стандартами з високоавтоматизованим виробництвом. Наразі завершено випробування останньої виробничої ланки – цеху сухого сортування, отримуються фінальні дозвільні документи.

Передбачається використовувати 100% лісосировини з регіональних поліських лісів, що мають сертифікат походження FSC. Підприємство планує переробляти при повній потужності 600 тис. кубометрів лісу на рік. Обсяг виробництва пиломатеріалів (готової продукції) – 300 тис. куб. метрів у рік.

Загальний обсяг інвестицій проекту становить 25 млн.євро. Передбачається створення на підприємстві 150 нових робочих місць.

 За матеріалами прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews