Нову порцію вакцини від кору Буковина отримає аж у квітні

21.01.2018 09:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У чернівецьких поліклінаках лишилося менше 50 доз вакцини від кору. Про це повідомляють в управлінні охорони здоров’я міської ради. У деяких полікілінках міста вони вже відсутні.

Зокрема нема доз вакцини у міській поліклініці №3, що на вулиці Південно-Кільцевій. 

Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Чернівецької ОДА, вже звернулися до міністерства охорони здоров’я щодо перерозполіду вакцини проти кору з інших регіонів на Буковину. А централізоване постачання вакцин від кору з Міністерства охорони здоров’я очікується на кінець березня-початок квітня. Планується, що область отримає 20 тисяч доз. 

Кількість вакцин проти кору область має дуже мало. Тож є ризик того, що область залишиться без вакцин.

“На жаль, зараз маємо таку ситуацію, що захворюваність росте, а вакцини, які нам запропонували, ми майже вже всі використали”, - повідомила заступник начальника департаменту охорони здоров’я Марія Поліщук.

Також медики зазначили, що вакцини КПК (вакцина від кору) немає і в аптеках. 

“В аптеки було закуплено 40 вакцин від кору. Вони вже давно закінчилися. Ми попросили їх ще закупити. Можливо, в аптеки ще закуплять 300 доз”, - сказала Марія Поліщук.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews