Буковинських підприємців можуть змусити встановлювати платіжні термінали

22.01.2018 20:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України розпочали розгляд проекту постанови про вимоги до суб'єктів господарювання встановлювати платіжні термінали, проте зазначають, що це не буде в обов’язковому порядку.

Про це повідомили у МЕРТ.

Так, відповідний проект зобов’язує продавців та постачальників послуг надати клієнтам можливість оплатити товар чи послугу безготівково.

При цьому, введення обов’язку здійснення безготівкових розрахунків жодним чином не обмежує підприємців у використанні готівки в межах чинних правил.

"Це не зобов’язує всіх підприємців в обов’язковому порядку встановлювати платіжні термінали. Підприємці можуть організувати розрахунки за допомогою платіжних сервісів, які не потребують наявності фізичного платіжного пристрою”, - йдеться в повідомленні.

Так, оплату можна здійснювати через інтернет-банкінг, платіжні сервіси онлайн, з використанням mVisa, QR-коду, через переказ з картки на картку. 

Разом з тим, постанова спрощує використання звичайних платіжних терміналів.

Так, підприємці не будуть зобов’язані їх купувати, але матимуть можливість орендувати такі пристрої, або навіть безкоштовно отримати на умовах банків-еквайрів (обслуговуючих банків).

У міністерстві відзначають, що приватні користувачі матимуть додатковий захист від шахраїв, а також зможуть простіше розраховуватися та вести облік витрат, якщо матимуть можливість розраховуватися платіжною карткою.

Нагадаємо, що у січні 2018 року Кабінет Міністрів України запропонував зобов'язати всіх суб'єктів господарювання, у тому числі платників єдиного податку, встановити платіжні термінали для безготівкових розрахунків.

За матеріалами прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews