З вересня 2017 року на Чернівеччині зареєстровано 623 випадків кору

24.01.2018 07:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За даними ДУ «Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», з вересня 2017 року станом на 23 січня 2018 року зареєстровано 623 випадків кору.

Серед  мешканців Путильського - 260 випадків, м. Чернівці - 93 випадки, Глибоцького - 68 випадків, Вижницького - 46 випадків,  Сокирянського - 40 випадків, Хотинського - 37 випадків, Кіцманського - 31 випадок,  Герцаївського - 29 випадків, Сторожинецького - 10 випадків, Новоселицького - 5 випадків, та Кельменецького - 4 випадки в  районі.

 З січня 2018 року зареєстровано 333 випадки.

Серед захворілих – 494 дитини,  129 дорослих. 254 особи є не щепленими проти кору або отримали лише одну дозу вакцини.  

Серед хворих дітей - 93 було госпіталізовано в профільне відділення КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня», виписано 75 дітей. Наразі перебувають на лікуванні 18 дітей.

З числа хворих дорослих, 46 осіб були госпіталізована в інфекційне відділення ОКУ «Обласна клінічна лікарня»,  35 виписано в задовільному стані,11 ще продовжують лікування. 

На даний час тенденції до зниження рівня захворюваності на кір не спостерігається.

Здійснюються профілактичні заходи та інтенсивна робота, спрямована на локалізацію спалахів кору в області. Лікарі загальної – практики сімейної медицини проводять подвірні обходи з метою виявлення хворих на кір осіб, здійснюють екстрену вакцинацію контактних осіб; проводять виявлення хворих, які потребують стаціонарного лікування, й скеровують їх у профільні відділення КМУ «Обласна дитяча клінічна лікарня та  ОКУ «Обласна клінічна лікарня».

Водночас, проводиться санітарно-просвітня робота серед населення.

В період підвищеної захворюваності на кір рекомендовано:

- уникати великого скупчення людей;

- при перших проявах «застудного» захворювання  (кашель, підвищення температури тіла, тощо) слід негайно  звертатись до  свого дільничого лікаря і залишатись вдома

Слід пам’ятати:

- Єдиним надійним способом запобігти захворюванню на кір, а також попередити розвиток тяжких ускладнень є активна імунізація.

Щеплення проти кору в Україні, відповідно до Календаря щеплень, проводяться в 12-ть місяців та 6-ть років. Якщо Ви хочете вберегтися від захворювання кором, не нехтуйте профілактичними щепленнями. Найголовніше, пам’ятати - виконання цих елементарних правил рятує життя.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews