Чернівці зі сміттєвими проблемами скоро можуть наздогнати Львів

28.01.2018 07:43   Джерело: bukpravda.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Чернівцях не вистачає контейнерів - саме тому громадяни не сортують сміття. Про це повідомив керівник інспекції з благоустрою Чернівців Сергій Обшанський. 

Чернівчани досі не сортують сміття, а скидають все в одну купу. Проблемою є відсутність відповідних контейнерів. Сьогодні в Чернівцях наявні контейнери лише для пластикових пляшок. 

«Для того, щоб люди могли відсортовувати сміття самостійно, потрібні відповідні умови. Департамент житлово-комунального господарства повинен був створити всі умови, скласти схеми сортування ще до 1 січня 2018 року. Однак цього не відбулося, і він нестиме за це відповідальність», – сказав посадовець. 

Згідно з новим законом "Про відходи", на сміттєзвалища можна вивозити лише органічне сміття. Усе решту – пластик, скло, папір – слід викидати у спеціальні контейнери для переробки на вторинну сировину. 

«Наразі у Чернівцях є 90 контейнерів для вторинних відходів. Ми плануємо встановити ще 70 найближчим часом. Однак залишається проблема нестачі місця. У центрі міста площадки під контейнери робили десятки років тому. Отже, ми повинні розширити їх, аби встановити нові контейнери. На це будуть оголошені тендери», – пояснив керівник корпорації "Укрвторресурси-Буковина" Олександр Іванченко. 

Вже 26 січня департамент житлово-комунального господарства звітуватиме про виконання планів щодо впровадження сортування сміття у місті та повідомить, що з цього плану виконується.

За матеріалами http://bukpravda.cv.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: bukpravda.cv.ua