На Центральній площі Чернівців вшанували загиблих у бою під Крутами (Фото)

29.01.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

29 січня на Центральній площі Чернівців зібралися представники обласної та міської влади, духовенство, молодь. Разом з усією Україною буковинці відзначили 100-річчя бою під Крутами. 

Разом з громадою краю пам’ять про юних курсантів, які свідомо пішли назустріч смерті з великою вірою в Бога  та безмежною любов’ ю до України, вшанував і голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук та заступники голови.

Студентський театр Буковинського державного медичного університету продемонстрував учасникам заходу театралізоване дійство «Ще юнаки, ще майже діти…», присвячене правдивій та проникливій історії про подвиг Героїв Крут.

Присутні помолилися за їх щирі безневинно загублені душі.

До молоді, що зібралася на площі, звернувся учасник антитерористичної операції Анатолій Маркус. Він наголосив, що за свою Батьківщину, за свій народ треба боротися до останньої краплі крові:

«Нині ми вшановуємо пам'ять про Героїв України, хлопців-студентів, котрі не пошкодували власного життя за суверенітет та незалежність молодої Української Республіки. На Сході України наші хлопці вкотре демонструють свій патріотичний дух і так само віддають своє життя за незалежність нашої держави. Ця війна повинна закінчитись, і прийде той час, коли Україна стане великою заможною незалежною державою. Слава Україні!».

Відтак, лунали виступи вихованців Чернівецького військово-спортивного ліцею, представників Чернівецької міської молодіжної громадської організації «Станиця Чернівці Пласту Національної Скаутської Організації України» та небайдужих буковинців.

Насамкінець учасники урочисто-пам’ятної молодіжної акції поклали запалені лампадки до викладеного напису «КРУТИ» та виконали Державний Гімн України.

По закінченню заходу присутні мали нагоду долучитись до перегляду фільму про подвиг Героїв Крут, продемонстрований в кінотеатрі «Чернівці».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews