«Ні» піротехніці у Чернівцях!

03.02.2018 08:43   Джерело: vsemisto.info
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На сайті Чернівецької міської ради з'явилася електронна петиція щодо заборони продажу та використання будь-яких піротехнічних засобів і вже набрала необхідну кількість голосів.

«Порушення правил безпеки, а також низька якість піротехнічної продукції нерідко призводить до різного роду травмувань: від опіків до ампутацій. Вік та психічний стан осіб, що використовують піротехнічні засоби також не контролюється, в результаті вони можуть нанести шкоду як собі, так і іншим. Зокрема, є ризик того, що феєрверк або інший засіб може випадково або навмисне направлений у небезпечний бік та нанести шкоду майну громадян (зокрема, пошкодити автомобілі, вікна будинків та навіть спричинити пожежу) або здоров'ю перехожих (аж до тяжких травмувань та смерті), а також тварин (досить багато випадків каліцтв тварин від піротехніки, крім того багато з них потрапляють в панічний стан від суцільних вибухів навколо: ховаються, тікають від господарів тощо).

Окрім того, в місці є досить велика кількість переселенців із зони АТО, а також недавніх військових, які отримують додаткові психологічні травми від звуку вибухів, які нагадують їм про відлуння війни.

Зважаючи на все сказане вище потрібно заборонити продаж та використання піротехніки в місті, а також запровадити реальний контроль та покарання порушників», - йдеться у тексті звернення.

За матеріалами www.vsemisto.info

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: vsemisto.info