На Чернівеччині кинулися встановлювати сонячні батареї

07.02.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Про це під час прес-конференції  повідомив начальник управління інфраструктури обласної державної адміністрації Володимир Трепко.

За його словами, стрімкий попит населення на «сонячну» електроенергію пояснюється прийнятим Законом України від 04.06.2015 № 514-VIII, яким надано вигідний «зелений» тариф із прив’язкою до курсу євро. Це означає, що домогосподарство може продавати надлишок згенерованої «чистої» електроенергії в мережу і швидко повертати кошти, вкладені у сонячні панелі без застережень щодо інфляції.

«Чернівецькою обласною державною адміністрацією вживаються заходи щодо заохочення населення області до встановлення приватних сонячних електростанцій. Зокрема, 15 грудня 2017 року між обласною державною адміністрацією та ПАТ АБ «Укргазбанк» підписано меморандум про співробітництво для реалізації спільних проектів, програм, заходів, спрямованих на розвиток сфери енергозбереження», - наголосив посадовець.

Підписання зазначеного меморандуму надзвичайно актуальне в зв’язку з тим, що населення Чернівецької області демонструє значне зацікавлення до встановлення сонячних електроустановок в приватних домогосподарствах.

Так, станом на 01 січня 2018 року в області налічувалось 127 приватних сонячних електростанцій. Зокрема, лише за IVквартал 2017 року встановлено 41 таку установку, що складає 32% від їх загальної кількості по області.

Згідно звіту Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, по даному показнику Чернівецька область займає 10 місце в загальному рейтингу по Україні. 

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews