Центр Чернівецької області матиме сучасне вуличне освітлення

09.02.2018 08:43   Джерело: chernivtsy.eu
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На Чернівеччині стартує реалізація проекту, який зробить вуличне освітлення сучасним та суттєво зекономить електроенергію.

У Ратуші за участю міського голови Олексія Каспрука презентували проект «План дій зі сталого енергетичного розвитку (ПДСЕР) для міського соціально-економічного розвитку: практичне впровадження ПДСЕР у напрямку сталого, розумного та енергоефективного міського освітлення в м. Чернівці».

Проект підтримується Європейською Комісією через Угоду мерів. Завдяки йому Чернівці отримали можливість зробити життя городян комфортнішим і безпечнішим. Із 100 поданих заявок на участь виграли 6, серед яких і наше місто. Загальна вартість проекту складає 1500 тисяч євро. Внесок донора (Європейського Союзу) при цьому складе 1 217 891 євро, внесок департаменту ЖКГ – до 324 133 євро.

Період реалізації проекту складає 27 місяців. Упродовж двох років в рамках проекту планується виготовити та затвердити проектно-кошторисні документи для зовнішнього освітлення та для установок сонячної енергії, проведення енергоаудиту вуличного освітлення; замінити 5300 натрієвих ламп вуличного освітлення на світлодіодні; 146 км проводів ліній зовнішнього освітлення; встановити 6 установок енергії сонця для освітлення дитячих майданчиків у трьох районах міста; обладнати установками ВЕД-сонця три дитячі майданчики міста тощо. Передбачається значна економія електроенергії та скорочення шкідливих викидів.

За матеріалами http://chernivtsy.eu 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: chernivtsy.eu