Буковинська казна збагатилася на майже 20 мільйонів гривень земельного податку

12.02.2018 20:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Власники та орендарі земельних ділянок Чернівецької області наповнили місцеві бюджети у січні 2018 року на 19,9 млн грн., що на 2,5 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року.

Про це поінформував очільник Головного управління ДФС у Чернівецькій області Віталій Шпак та підкреслив, що плата за землю відіграє важливу роль у формуванні регіональних скарбниць. Відтак, свій вагомий внесок у наповнення казни внесли підприємства області – 15,9 млн. грн., а також  фізичні особи – підприємці та громадяни – 4 млн. грн.

У відомстві нагадують, податкове зобов’язання щодо плати за землю – земельний податок і орендна плата – визначене у податковій декларації, яка  подається юридичною особою відповідному контролюючому органу не пізніше 20 лютого поточного року,сплачується рівними частками за місцем розташування земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю. Термін сплати – щомісяця впродовж 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового місяця.

Фізичні особи сплачують земельний податок протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення (надсилається або отримується в органах ДФС), тобто до 29 серпня поточного року.

Крім того, наголошують, з 1 січня 2018 року Законом № 2245 змінена редакція першого абзацу пункту 281.2 статті 281 ПКУ, тим самим знято обмеження щодо застосування такої пільги для однієї земельної ділянки.

Так, відповідно до пункту 281.2 статті 281 ПКУ, звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб пунктом 281.1.статті 281 ПКУ, поширюється на земельні ділянки за кожним видом використання у межах граничних норм.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews