У Чернівцях відбудуться відбіркові концерти ювілейного фестивалю «Червона рута»

12.02.2018 21:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Управління культури Чернівецької міськради повідомляє про відбори на фестиваль триватимуть третього і четвертого березня у приміщенні Чернівецької обласної філармонії.

Зокрема, у мережі Фейсбук зазначається, що 3 березня з 09:00 до 22:00 триватиме відбірковий концерт за жанрами "популярна, сучасна танцювальна, акустична та рок-музика".

А 4 березня з 09.00 по 15.00 відбуватиметься відбір за жанрами "український автентичний фольклор та інша музика".

Водночас повідомляється, що 4 березня о 18:00 відбудеться концерт переможців відбору.

Разом з тим, організатори зазначають, що заявки на участь у відбіркових конкурсах приймає дирекція фестивалю за телефонами (044) 360-75-26, (067) 448-37-75, (095) 335-68-23. 

Раніше повідомлялося, що у Чернівцях у 2019 році відбудеться ювілейний 30-й фестиваль "Червона рута".

Засновники заходу повідомили, що головною "фішкою" майбутнього ювілейного фестивалю буде "антигламур і неофіціозність".

Нагадаємо: фестиваль "Червона рута" - це постійно діючий всеукраїнський молодіжний фестиваль сучасної пісні та популярної музики, що проводиться раз на два роки. У парні роки проводяться обласні відбіркові конкурси у кожній, без винятку, області України. У непарні роки – підготовка та проведення фінальних змагань фестивалю. Конкурси проводяться у шести жанрах: український автентичний фольклор, популярна, танцювальна, акустична, експериментальна та рок-музика. Між відбірковими та фінальними конкурсами постійно діє мистецька Школа-майстерня фестивалю.

Перший фестиваль "Червона рута" відбувся упродовж 17-24 вересня 1989 року в Чернівцях. Цей фестиваль дав початок кар’єрі багатьох нині популярних і відомих українських артистів - гуртам "Брати Гадюкіни", "ВВ", "Кому вниз" та багатьом іншим.

За матеріалами управління культури Чернівецької міськради.

null
Фото з мережі Інтернет

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews