На Буковині хочуть безпечно їздити дорогами

14.02.2018 07:49   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

13 лютого до Державного агентства автомобільних доріг України від обласної державної адміністрації направлено лист 01.34/12-286, у якому містяться напрацювання щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на дорогах Чернівецької області.

«На даному етапі роботи метою булоподати уніфіковані від області пропозиції», - зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Як відомо, 2 лютого у приміщенні облдержадміністрації було проведено перше засідання координаційної ради з питань забезпечення безпеки дорожнього руху на дорогах Чернівецької області. Відповідна робота була розпочата за результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України ВолодимираГройсмана від 24.01.2018 щодо використання коштів на реалізацію заходів із забезпечення безпеки руху у 2018 році. 

До порядку денного цього засідання була включена інформація Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, в якій озвучено попередні пропозиції до проекту заходів з покращення безпеки дорожнього руху на дорогах області у 2018 році. Члени координаційної ради, проаналізувавши усі зазначені та надіслані пропозиції, та прийняли рішення про їх схвалення. Таким чином, обласна державна адміністрація клопоче про 5 місць розташування засобів заспокоєння руху при в'їзді в населенні пункти на дорогах загального користування державного значення області, зокрема:

1) Н-10 Стрий - Івано-Франківськ - Чернівці - Мамалига (на Кишинів), в с.Шипинці на підході зі сторони Дубівців; 

2) Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець -Чернівці, в смт. Берегомет на підході зі сторони м.Вижниця;

 3) Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець -Чернівці, в с. Лукавці на відмиканні автодороги на с. Мигове; 

4) Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець -Чернівці, в с.Лукавці на підході від м. Сторожинець; 

 5) Р-62 Криворівня - Усть-Путила - Старі Кути - Вижниця - Сторожинець - Чернівці в с.Стара Жадова на підході від м. Вижниця.

Також мова йшла про впровадження транспортних розв'язок кільцевого типу малого та середнього радіусу на дорогах Буковини, за результатами обговорення визначено 4 об'єкти за межами населеного пункту:

1) М-19 Доманове (на Брест) - Ковель - Чернівці - Тереблече (на Бухарест), км 450+000 (З'їзд на Репужинці біля поста ДАІ); 

2) Н-03 Житомир - Чернівці, км 310+752 (В'їзд до м. Хотин зі сторони Чернівців);
3) Р-63 /Н-03/ - Вартиківці - КПП «Сокиряни», км 3+530 (перехрестя на Данківці); 
4) Р-63 /Н-03/ - Вартиківці - КПП «Сокиряни», км 74+650 (Грибок, перехрестя на Білоусівку). Один об'єкт у межах населеного пункту - Н-10 Стрий - Івано- Франківськ - Чернівці - Мамалига (на м. Кишинів), км 217+501 (с.Дубівці). 
У категорії покращення безпеки руху в наземних пішохідних переходах на відповідних автошляхах, у межах доведених Укравтодором, визначено 6 об'єктів, а саме:
1) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель- Чернівці - Теблече (на Бухарест), с.Тарашани, автозупика біля АЗС; 

2) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель- Чернівці - Теблече (на Бухарест), с. Тарашани при відмиканні автодороги на с. Привороки; 

3) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель- Чернівці - Теблече (на Бухарест), с. Опришени на автозупинці біля пересічення з автодорогою на смт. Глибока; 

4) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель - Чернівці - Теблече (на Бухарест), с. Опришени біля автопавільйону; 

5) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель - Чернівці - Теблече (на Бухарест), в с. Стерча біля автопавільйону (537+240); 

6) М-19 Доманове (на Брест) – Ковель - Чернівці - Теблече (на Бухарест), в с. Стерча біля автопавільйону (537+620).

Підтримка й виконання цих планів значною мірою покращить ситуацію на дорогах нашої області, дисциплінуватиме водіїв та знизить можливість створення дорожньо-транспортних пригод.

За матеріалами прес-служби ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews