Чернівчанам стане легше шукати роботу

14.02.2018 07:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У  2017 році розпочався процес реорганізації центрів зайнятості, який триватиме і цьогоріч. Досягнуто позитивної динаміки з основних напрямів діяльності центрів зайнятості.

«Протягом 2017 року державною службою зайнятості запроваджено сучасні сервіси, які значно спрощують доступ до послуг cлужби, в тому числі через електронні сервіси. Це і електронна черга, послуга відео-резюме та онлайн-співбесіди безробітних з роботодавцями і т.д.», – повідомила директор Чернівецького обласного центру зайнятості наголошує Любов Кожолянко.

Значним досягненням 2017 року стало відкриття «гарячої лінії» державної служби зайнятості. Відтепер за єдиним безкоштовним номером (0 800 50 99 66) можна отримати відповіді на питання стосовно реєстрації в центрі зайнятості, отримання послуг та інші консультації.

Стосовно основних пріоритетів та завдань служби зайнятості на 2018 рік, є декілька важливих напрямків. Відтак, у новому році буде завершено реорганізацію та перетворення центрів зайнятості в сервісні майданчики з надання широкого спектру послуг. Велика увага приділятиметься профорієнтаційній роботі, що передбачає осучаснення технології надання профорієнтаційних послуг та впровадження Інтернет-платформи державної служби зайнятості з профорієнтації. В роботу буде впроваджено новий, сучасний та зручний сайт.

У центрах зайнятості вже почалося активне запровадження профілювання безробітних для попередження ризиків довготривалого безробіття. А також запроваджується соціальний супровід за підходом кейс-менеджмент. Також вкрай важливою залишається робота в громадах та надання працівниками центрів зайнятості усіх соціальних послуг.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews