На Чернівеччині триває програма «Доступні ліки»

14.02.2018 08:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

12 лютого директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Оксана Андрієць в рамках апаратної наради, котру провів голова облдержадміністрації Олександр Фищук, повідомила про стан реалізації Урядової програми «Доступні ліки».

Вона нагадала, що старт програми відбувся у квітні 2017 року. У Чернівецькій області за результатами минулого року Програму виконано на 99,98%.

«Впродовж 2017 року для відшкодування вартості ліків у рамках даної програми область отримала 16 мільйонів 341 тисячу гривень, з яких використано 16 млн. 338 тис. грн», - зазначила Оксана Андрієць.

Торік вона передбачала відшкодування вартості лікарських засобів хворим на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Чернівецька область по виконанню Програми має один з найвищих показників серед інших областей України. Так, на 72% програму виконано в Тернопільській області, на 62% - у Львівській.

На 2018 рік для відшкодування лікарських засобів Чернівецькій області передбачено понад 23 мільйони гривень. Реалізація програми триває.

Цьогоріч в область вже надійшов I транш коштів  у сумі 1,9 млн. грн.

Міністерством охорони здоров’яУкраїни збільшено перелік ліків, які можна буде отримати за даною програмою на 100% безоплатно, до 41 препарату.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews