Чернівці: будуть борги - не буде тепла!

19.02.2018 23:04   Джерело: chas.cv.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька
Лише 30 % чернівчан заплатили за послуги теплокомуненерго. Про це на брифінгу повідомив мер міста Олексій Каспрук.
 
Місто стикнулося із загрозою відключення від газопостачання КП «Чернівцітеплокомуненерго», через борги та транзит газу, які складають близько 13 мільйонів гривень. 19 лютого керівництво ПАТ Чернівцігаз погрожувало відключити чернівецькі котельні від газопостачання, наразі без тепла нікого не залишили, але попередили, у разі не погашення боргу - відключать. 
«Станом на 1 лютого у Чернівцях споживачі тепла заборгували близько 116 мільйонів гривень підприємству, з них 68 мільйонів – борг населення, близько 27 мільйонів – борг держави за спожиті пільги», - повідомляє Олексій Каспрук.
Також мер закликав підприємців, керівників, роботодавців посприяти фінансовій стороні і вчасно або ж на перед виплатити заробітню плату або надати допомогу, щоб люди змогли заплатити за спожиті послуги. 

Незважаючи на переговори та домовленості ПАТ Чернівцігаз, якщо борг не буде погашено або ж він зростатиме є загроза відключення найбільших боржників. Як зазначив мер: 

«Якщо не буде погашено борг, то відключать від тепла і боржників і тих хто платить».
 
Наталія ДЕМЧУК
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: chas.cv.ua