Чернівецький перинатальний центр на дотаткові роботи потребує понад десять мільйонів гривень

21.02.2018 07:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

На дотаткові роботи з реконструції Чернівецького обласного перинатального центру потрібно ще близько 10,5 млн.грн.

Реконструкція будівель Чернівецького обласного перинатального центру  структурного підрозділу ОКУ «Обласна клінічна лікарня» розпочата в 2013 році в межах Національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства» зі створення мережі перинатальних регіональних центрів. Концепція подальшого розвитку перинатального допомоги в Чернівецькій області та створення обласного перинатального центру, затверджено розпорядженням Чернівецької облдержадміністрації від 31.05.2012 №354-р.

Згідно Постанови КМУ України від 05.03.2014 №71 достроково припинено виконання державної програми зі створення мережі перинатальних центрів.

В 2017 році за рахунок субвенції з державного бюджету обласному бюджету продовжилась реконструкція Чернівецького обласного перинатального центру.

Замовником реконструкції виступає управління капітального будівництва облдержадміністрації.

За інформацією управління капітального будівництва,до 2017 року виконано наступні будівельно-монтажні роботи: здійснено демонтажні роботи, встановлено металопластикові вікна основного корпусу та прибудови, мурування внутрішніх стін та перегородок з цегли основного корпусу та прибудови, влаштування перекриття другого поверху прибудови, влаштування стропильної системи та покрівлі з металочерепиці прибудови, протипожежна обробка стропильної системи, прокладено стояки опалення основного корпусу; електромонтажні роботи (5,4,3 поверхи); загально-будівельні роботи (відбивання штукатурки, пробивання отворів, тощо).

Частково виконано до 2017 року: електромонтажні роботи, влаштовано вентиляційну систему основного корпусу, внутрішні штукатурні роботи, здійснено монтаж чистих приміщень в основному корпусі, влаштування вирівнювальних стяжок підлог основного корпусу, монтаж водопровідної мережі основного корпусу, здійснено монтаж каналізаційної мережі основного корпусу, монтаж внутрішньої теплової мережі основного корпусу, влаштовані двері з металопластику, стяжка підлог (4-й поверх); виконана штукатурка стін (5,4,3,2 поверхи); вентиляційні роботи прибудови (приточна система, кондиціонери); здійснено влаштування гіпсокартону стель (5,4,2 поверхи).

За 2017 ріквиконано наступні роботи: відбивання старої штукатурки та стяжки, влаштування дверей, частково облицювання керамплиткою стін та підлог, влаштовані стелі з гіпсокартону, частково виконано роботи по влаштуванню вентиляційних коробів та вентиляційного обладнання, утеплено та оздоблено фасад, частково виконані роботи по влаштуванню чистих приміщень, частково прокладено мережу медичного газопостачання та частково влаштоване обладнання на медичне газопостачання; частково виконано роботи по влаштуванню мереж електропостачання, силового електропостачання, водопроводу, каналізації, опалення, інтернету, відеоспостереження, пожежного водопроводу, пожежної сигналізації, оповіщення, водопроводу очистки питної води, тощо.

Стан будівельної готовності об’єкту складає близько 75,8% (відповідно до затвердженої проектно - кошторисної документації).

Загальна кошторисна вартість об’єкту складає 116327839,00 грн.

Станом на 10.02.2018 року освоєно 88169645, 69 грн.

Залишкова кошторисна вартість станом на 10.02.2018 складає 28158193,31 грн.

За повідомленнням управління капітального будівництва облдержадміністрації, в ході реалізації проекту на об’єкті виникло ряд додаткових робіт. На цей час їх вартість перераховується проектною організацією. За попередніми розрахунками вартість додаткових робіт складає близько 10,5 млн.грн.

На час впровадження проекту «Нове життя» – нова якість охорони материнства і дитинства» до проектно-кошторисної документації Чернівецького обласного перинатального центру не був включений перелік обладнання для оснащення відділення неонатальної реанімації, рентген-апарат для флюорографії та рентгенографії, меблі та вироби медичного призначення. Для введення Чернівецького обласного перинатального центру та його повноцінного функціонування необхідно обладнання для неонатальних відділень на суму 51221,835 тис. гривень (з розрахунку його орієнтовної вартості станом на 01.01.2018), в т.ч. для відділення інтенсивної терапії новонароджених 43040,280 тис. грн. та відділення постінтенсивного догляду та ІІ етапу виходжування недоношених дітей 8181,555 тис.грн. Орієнтовна вартість рентген-апарату для флюорографії та рентгенографії становить 2 млн. гривень. Орієнтовна вартість меблів та виробів медичного призначення становить 5 млн. гривень.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews