Священик орендував цілий вагон, щоб перевезти $65000 до РФ

08.03.2018 20:39   Джерело: CvNews
Опубліковано : Новини Буковини

Священик орендував цілий вагон, щоб нелегально перевезти до Росії 65 тисяч доларів США. Його затримали на кордоні митники разом з СБУ.

Контрабандистом виявився колишній священик та чернець Кафедрального собору Святої Трійці у Луцьку, а нині іподиякон настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла – Серафим Никитюк.

Так, на Сумщині митники разом з працівниками Служби безпеки України затримали пасажира поїзду з великою сумою грошових коштів. Цього разу правопорушником опинився пасажир вагону, орендованого Києво-Печерською Лаврою, який прямував у складі потягу «Київ - Москва». Про це повідомляє прес-служба ДФС у Сумській області.

Під час митного оформлення, священнику було запропоновано письмово задекларувати валюту, товари та предмети, які він переміщує з собою через митний кордон України. Громадянин вніс до декларації дані про переміщення ручної поклажі та валюти в сумі лише 70 євро.

При подальшому митному контролі, а саме огляді валізи з особистими речами, без ознак приховування, виявлено грошові кошти, загорнуті в чорний пакунок. Загальна сума переміщуваних коштів склала 65000 доларів США.

Як повідомляє «Релігійна правда», яка посилається на джерела в духовенстві УПЦ МП, іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію.

Микола Крамольник

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews