Хакери з Чернівців викрали дані у DHL на 1,5 млн євро

15.03.2018 16:30   Джерело: see-life.biz
Опубліковано : Буковинський Новинар

Українська кіберполіція разом з німецькими правоохоронцями встановила, що група хакерів з Чернівців декілька років тому займалися продажем цифрових пакетних марок міжнародної логістичної компанії  DHL. В цілому це принесло компанії збитків на 1,5 млн євро.

Двоє чернівчан з 2013 до 2016 року займалися крадіжкою цифрових пакетних марок (DHL lables) і подальшим їх перепродажем зі знижками. Зловмисники отримували доступ до облікових записів клієнтів німецької служби доставки (паролів, номерів банківських карт, термінів їх дії і т.д.). Потім, з використанням цих даних, вони замовляли цифрові пакетні марки і перепродували їх зі знижками 50-70%. Клієнтів для покупки знаходили по рекламі в інтернеті.

Загалом правоохоронці зафіксували більше 200 випадків незаконного продажу таких марок. Отримані кошти зловмисники переводили в готівку через валютні рахунки в банках Кіпру та Іспанії. Українські правоохоронці провели обшуки за місцем проживання групи, вилучили комп’ютери та носії інформації. Обладнання направлено на експертизу. Про це see-life.biz відомо з ain.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: see-life.biz