Переможцям регіонального конкурсу «Благодійна Буковина-2017» вручили відзнаки

16.03.2018 07:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

14 березня у місті Заставна відбулась церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу «Благодійна Буковина-2017».

Експерти та члени конкурсної комісії «Благодійної України» дали об’єктивні оцінки конкурсним заявкам та проектам, які реалізовувалися протягом 2017 року в Україні, і визначили найкращих. Цьогоріч на конкурс було подано 1053 заявки, 65 з яких — з Буковини. У 2017 році вперше партнером Асоціації благодійників України стала волонтерська організація «Заставнівська волонтерська сотня» - головний організатор дійства.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк у виступі зазначив: «Сьогодні дійсно особливий день. У день добровольця – вшанування й відзначення людей доброї волі, які добровільно у 2014 р. пішли захищати нашу державу. Ми сьогодні молимоcя за їхнє здоров’я та безпеку, ми також молимось за тих, хто віддав своє життя у боротьбі з ворогом. Сьогодні Заставнівська земля прийняла назавжди ще одного Воїна-Героя Віталія Вяльцева, якого поховали у с. Погорілівка. Також ми говоримо про їхніх братів та сестер – волонтерів, меценатів, благодійників, які також з добрими помислами, добровільно прийняли рішення допомагати ближнім, нужденним. Це велика християнська місія. Хочу подякувати усім, хто робить свою справу. Приємно, що до організації цьогорічного заходу долучилося така велика кількість людей. Радий, що МБФ «Україна 3000», який очолює Катерина Ющенко, Асоціація Благодійників України знайшли ГО «Заставнівська волонтерська сотня», які спільно роблять такий потужний проект, Заставнівщина, без сумніву, цього варта».

Насамкінець, перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що ті, хто сьогодні отримав нагороди й подяки, завтра продовжать виконувати свою роботу – хто поїде на схід України, хто займеться пошуком необхідного для воїнів АТО, хто піде до нужденних. «Головне, вони всі чекають і від нас – представників влади, громадськості, підприємницького середовища такої ж віддачі та співвідповідальності. Робімо й далі свою роботу, працюймо задля України та нашої області, й далі спільно примножуємо добро», - підсумував посадовець.

Почесною грамотою обласної державною адміністрації Михайло Павлюк нагородив буковинських волонтерів Наталію Руснак, Марію М'якоту, Аркадія Ільницького, Василя Барабащука. Почесною відзнакою обласної державної адміністрації «На славу Буковини» відзначено волонтера Василя Назарка.

Після вітальних слів розпочалась головна частина дійства – нагородження переможців конкурсу.

Разом з меценатами та волонтерами, Михайло Павлюк нагородив головною відзнакою конкурсу «Благодійна Україна» - символічним «Янголом добра» у номінації «Громадянська благодійність» координатора об’єднання волонтерів-добротворців «Буковина — Українському війську» з міста Чернівці Віталія Дроня. У цій же номінації дипломами лауреатів за друге та третє місце нагороджено мецената з смт. Глибока Андрія Бельмегу та мецената зсела Кам’янка Глибоцького району Івана Лозоренка.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Наталія Пасічник вручила дипломи лауреатам у номінації «Благодійність у соціальній сфері». Так, диплом лауреата за третє місце отримала Чернівецька міська благодійна організація «Гільфе», диплом лауреата за друге місце- Чернівецький обласний благодійний фонд допомоги хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя», а переможцем сталаблагодійна організація «Міжнародний благодійний фонд розвитку та відродження «Добробут Хотинщини».

У свою чергу начальник управління культури обласної державної адміністрації Віра Китайгородська вручила відзнаки лауреатам конкурсу у номінації «Благодійність у культурі та освіті». Міський жіночий клуб «Успішна чернівчанка» посів третє місце, заслужений артист України, доцент кафедри музики Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича,  Іван Дерда – друге місце, а переможцем став народний аматорський вокально-інструментальний ансамбль «Смерічка», м. Вижниця.

Начальник управління Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Оксана Сакрієр нагородила лауреатів у номінації «Молодіжна та дитяча благодійність». Так, дипломи за третє місце отримали Кулівецький навчально-виховний комплекс Заставнівського району та учнівське самоврядування Глибоцької гімназії, друге місце посіли — Розтоківська загальноосвітня школа I-III ступенів Путильського району. Переможцями став колектив Заставнівської гімназії.

А в номінації «Волонтер року» переможцем визнано волонтера з Чернівців Василя Назарка. Диплом лауреатів за третє місце та друге місце відповідно нагороджено волонтерів Івана Зівановського з Новоселиці та В’ячеслава Тодосійчука з села Недобоївці.

Для гостей заходу виступали переможець телевізійного шоу «Голос країни» Іван Ганзера, фіналіст телевізійного шоу «Україна має талант - Діти» Артем Харченко, фіналіст шоу «X-ФАКТОР» -  тернопільський гурт «Тріода», танцювальна група народного ансамблю пісні і танцю «Веселка», заслужений артист України Іван Дерда, дует «Писанка» та Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні і танцю ім. Андрія Кушніренка.

Цьогорічний регіональний етап Всеукраїнського конкурсу «Благодійна Україна» відбувся за сприяння обласної державної адміністрації, Міністерства соціальної політики України, Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

Довідково.

Номінація - «Благодійна акція»:

За третє місце диплом лауреата отримав Кадубовецький ДНЗ;

За друге місце диплом отримав Дорошовецький НВК;

Переможцем стала громадська організація «Помічники тварин»з міста Чернівці.

Номінація «Благодійність у захисті України»:

Диплом за третє місце отрималогромадське формування «Козацька варта»,місто Глибока;

Диплом за друге місце отримавКіцманський волонтерський центр допомоги Українській армії;

Переможцем ставМедичний координаційний центр допомоги військовим, місто Чернівці.

Номінація «Благодійність у медіа»:

Диплом за третє місце отримала Кіцманська районна газета «Вільне життя»;

Диплом  за друге місце отримала Заставнівська обласна газета «Голос краю»;

Переможцем стала знімальна група ТСН каналу «1+ 1» у Чернівецькій області.

Номінація «Регіональна благодійність»:

Диплом лауреата за третє місце отримує Баламутівський НВК;

Диплом лауреата за друге місце отрималаблагодійна асоціація «Крик дитячої душі»,місто Чернівці;

Переможцем визнаногромадську організацію «За добробут Заставнівщини».

Номінація - «Колективне волонтерство:

Диплом лауреата за третє місце отримала громада Свято-Миколаївської церкви УПЦ КП міста Заставна;

Диплом лауреата за друге місце отримала Ломачинецька загальноосвітня школа I-IIIступенів Сокирянського району;

Переможцем визнано волонтерську організацію «Заставнівська волонтерська сотня».

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews