Буковинський хакер поставив усіх «на вуха»

20.03.2018 07:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Чернівецька поліція повідомила про хакера, який незаконно втручався у роботу електронно-обчислювальних машин і викрадав звідти інформацію.

Слідчим поліції, за погодженням з прокурором-процесуальним керівником прокуратури Чернівецької області, повідомлено про підозру 29-річному жителю Чернівців у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 КК України (створення з метою використання шкідливих програмних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів).

Співробітниками поліції встановлено, що вказаний громадянин упродовж 2016-2017 років розробив програмні коди, призначені для несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем, комп’ютерних мереж до ТОВ «Інтертелеком» та інших підприємств, установ, організацій.

Відтак, за допомогою вказаного шкідливого програмного забезпечення зловмисник мав несанкціонований доступ до інформації та безпосередньо до враженої відповідними файлами електронно-обчислювальної машини.

За матеріалами прес-служби прокуратури Чернівецької області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews