Фищук хоче монетизувати пільги на проїзд для буковинців

27.03.2018 22:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

23 березня опубліковані постанови Кабінету Міністрів України, які стосуються пільгових поїздок на міських та приміських автобусних маршрутах.

«Установити особам, які відповідно до законодавства мають пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах, соціальну норму у мінімальній кількості 30 поїздок на місяць згідно з розподілом соціальної норми кількості поїздок усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах згідно з додатком.

Для підвищення рівня соціальної підтримки населення органи місцевого самоврядування мають право приймати рішення про збільшення кількості поїздок для окремих категорій осіб, які мають право на пільги з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах», - зазначається у постанові №196 «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування».

Соціальна норма кількості поїздок усіма видами транспорту загального користування на міських та приміських маршрутах для Чернівецької області: 11 – у тролейбусі, 11 – в міському автобусі, 8 – у транспорті приміського сполучення.

Додаток до постанови Кабміну України.

Постановою КМУ №197 вирішується питання надання пільг у готівковій формі з оплати проїзду усіма видами транспорту загального користування на міських, приміських та міжміських маршрутах.

«Документом передбачається надання замість пільг компенсації, розмір якої щорічно буде визначатись обласними, Київською міською державними адміністраціями на відповідний рік. Крім того, визначено основні правові та організаційні засади надання компенсаційних виплат окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд. При цьому для забезпечення максимальної підтримки осіб з інвалідністю передбачається виплачувати компенсацію особам з інвалідністю I групи або дітям з інвалідністю у подвійному розмірі. Крім того, для осіб з інвалідністю I, II групи та дітей з інвалідністю, які навчаються у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах або проходять реабілітацію, розмір щомісячної готівкової виплати додатково збільшується вдвічі. Монетизація усуває несправедливість нерівномірного доступу до вказаної пільги, а пільговики отримують можливість витратити гроші на свій розсуд», - йдеться у роз’ясненні до постанови.

За матеріалами прес-служби Чернівеуткої ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews