Паломники-хасиди з усього світу відвідають Садгірську синагогу

08.04.2018 21:42   Джерело: jewishnews.com.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Паломники-хасиди з Ізраїлю, Канади, Великобританії та США приїдуть з 12 до 14 квітня на Буковину та відвідають Садгірську синагогу в місті Чернівці, а також місце розташування старої синагоги в місті Вижниці.

Наприкінці 2016 року в Чернівцях відбулося відкриття відновленої Садгірської синагоги - резиденції відомого по всьому світу цадика. Історія цієї будівлі тісно пов'язана з історією династії цадиків з родини Фрідманів. На сьогодні ця династія налічує понад 400 сімей по всьому світу, які проживають в Ізраїлі, Бельгії, США і Великобританії.

Приїзд паломницької групи і перебування хасидів на території Чернівецької області погоджено з головою міської адміністрації Іваном Мунтяном. За даними прес-служби, на засіданні чернівецької міської ради обговорювалися питання туристичної інфраструктури та умов розміщення паломників.

За матеріалами http://jewishnews.com.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: jewishnews.com.ua