У Чернівцях закликають садити «дерева миру»

20.04.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У суботу, 21 квітня 2018 року, у День довкілля стартує весняна Всеукраїнська безстрокова екологічна акція «Посади дерево миру».

Мета акції –  привернення уваги українців до екологічних проблем, формування дбайливого ставлення до навколишнього природного середовища, роз’яснення важливості збереження природної спадщини, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму, прагнення берегти природу рідної землі та  країну.

Висадка Алеї Миру - це унікальна можливість для кожного долучитися до озеленення у різних куточках нашої країни та порятунку природи.

Мінприроди постійно підтримує громадські ініціативи направлені на збереження природи та озеленення парків та скверів.

Усі бажаючі можуть підтримати ініціативу Мінприроди, долучившись до безстрокової екологічної акції та висадивши своє дерево на Алеї миру!

Нагадаємо, що екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала  в  Україні 5 листопада 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Мінприроди.

Акція розпочалася в Міжнародний день попередження  експлуатації  навколишнього середовища  під час війни і військових конфліктів  з метою привернення уваги  суспільства до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на сході України та  до непоправної шкоди,  завданої  природним ресурсам України.

У понад 100 містах і сілах по всій території України були висаджені фруктові, хвойні  та декоративні Алеї Миру. Минулого року до акції приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади, представники Української православної церкви Київського патріархату та Духовне управління мусульман України.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews