Справа щодо знайденого в річці мертвого немовля на Чернівеччині набирає нових обертів

20.04.2018 16:15   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Буковинський Новинар

Кримінальне провадження, відкрите поліцією Буковини за фактом знайденого мертвого немовля у Вашківцях, можуть перекваліфікувати.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив начальник Чернівецького обласного бюро судово-медичної експертизи Віктор Бачинський.

Він зазначив, що подальша доля цієї справи залежить від гістологічних досліджень легенів немовля.

"Головне зараз - з'ясувати, чи була дитина живою при народжені. Від результатів експертиз може помінятися хід справи, адже якщо дитина була мертвою, умисне убивство мамою відкидається. Якщо ж дитина народилася живою, треба з'ясувати, чи була активна смерть чи пасивна. Активне дітовбивство - тоді, коли спричиняються якісь тілесні ушкодження протягом першої доби життя. Пасивне вбивство вважатиметься, якщо з'ясується, що дитину просто викинули без нагляду. Це різні випадки і караються вони по-різному", - пояснив експерт.

Раніше повідомлялося, що поліція відкрила кримінальне провадження за фактом знайденого в річці тіла немовляти. Зокрема, правоохоронці відкрили провадження за ст. 117 Кримінального кодексу України ("Умисне вбивство матір'ю своєї новонародженої дитини").

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua