У Чернівцях психологи вийдуть на вулицю

22.04.2018 16:15   Джерело: Чернівецький промінь
Опубліковано : Буковинський Новинар

Викладачі кафедри психології та філософії та співробітники Медико-психологічного центру БДМУ проведуть просвітницьку акцію з нагоди Всеукраїнського дня психолога.

Захід відбудеться 23 квітня на вулиці Ольги Кобилянської, 29 (біля Палацу урочистих подій). Акція триватиме упродовж 13:30–15:00.

Мешканці та гості міста матимуть можливість детальніше ознайомитись із професією психолога та специфікою його роботи.

Читайте також

На посади керівників обласних комунальних установ Чернівеччини триває конкурс
У Чернівцях шукають начальника управління юстиції

Представники кафедри та центру розкажуть про широке коло причин, із якими слід звертатися до психолога, а також пояснять, чим відрізняється психологічне консультування від психотерапії.

– Оскільки у пострадянському суспільстві поширено багато стереотипів та міфів щодо цієї професії, фахівці БДМУ диференціюють поняття психолог, психотерапевт та психіатр і сфери їх компетенцій, – розповідає прес-секретар БДМУ Оксана Вівсянник. – Також дитячий психолог із охочими малюками проведе майстер-клас із елементами арт-терапії.

Довідка

Всеукраїнський день психолога вже традиційно відзначають 23 квітня. Протягом останнього сторіччя психологія пройшла дуже стрімкий шлях розвитку. За відносно невеликий проміжок часу психологи всього світу змогли накопичити величезний багаж знань про поведінку людини, про її стани та почуттях, про самопізнання та соціальні ролі. Знаменитий психолог минулого століття Жан Піаже передбачав, що у XXI сторіччі психологія стане провідною наукою, і його прогноз починає справджуватися. Найбільший розвиток професія психолога отримала в США, Великобританії, Франції, Німеччині, Австрії, Швейцарії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Чернівецький промінь