На Буковині успішно реформують пресу

20.05.2018 20:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Виведення з числа засновників друкованих видань державних і комунальних органів припинить вплив чиновників на редакційну політику газет.

«Виконавча влада краю усвідомлює, що роздержавлення преси – це одна з ключових медіа реформ в Україні, яка врешті-решт забезпечить незалежність місцевих засобів масової інформації від органів влади», – наголосив голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук під час зустрічі  з головою Державного комітету і радіомовлення України Олегом Наливайком.

За словами Олега Наливайка, Чернівці недарма були вибрані для проведення Всеукраїнського  семінару «Юридичні та практичні аспекти реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» у рамках проекту «Свобода медіа в Україні», що впроваджується в межах Рамкової програми співробітництва Ради Європи та Європейського Союзу. Адже саме в Чернівецькій області під час цього  процесу не сталося жодного судового розбору чи конфлікту. Більше того, якщо станом на 1 березня 2018 року незалежними стали лише 26% комунальних видань України, то в Чернівецькій області таких уже 38%.

Як повідомив голова Чернівецької організації Спілки журналістів України Володимир Бобер, із 13 буковинських видань, які підпадають під роздержавлення, вже реформувалися 5, а всі  інші редакції мають рішення співзасновників про реформування.

Отож, як зауважив  голова Чернівецької ОДА, всі районні видання встигнуть завершити передбачені законом процедури до 31 грудня 2018 року і таким чином не втратять свої свідоцтва про державну реєстрацію та видаватимуть свої газети надалі.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews