Хто з буковинців не матиме права на субсидію

22.05.2018 21:00   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

За новими правилами субсидію зможуть отримати ще менше громадян. 

«Субсидію не призначатимуть сім’ям, якщо за інформацією ДФС і ПФ України, у них взагалі відсутні доходи; вони отримували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на початок періоду, за який враховується доходи; не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі не меншому, ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців, за який враховується доходи для призначення житлової субсидії; у члена домогосподарства або у члена сім’ї особи із складу домогосподарства доходи відсутні, менші, ніж мінімальна заробітна плата та несплачений ЄСВ, і такі особи перебували за кордоном сукупно більше, ніж 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи», - повідомив в рамках прес-конференції директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Віталій Савкін.

Безробітним необхідно буде стати на облік до центру зайнятості: лише за цієї умови (за рішенням комісії) органи соцзахисту автоматично рахуватимуть дохід у три прожиткові мінімуми — 5286 гривень.

Віталій Савкін також поінформував, що зменшено соціальну норму на опалення: «Нині соціальна норма на газове опалення становить 4,5 м³ на 1 м² опалювальної площі, електроопалення — 30 кВт.год на 1 м² опалювальної площі. При призначені субсидії на понаднормову площу житла, норма може бути збільшена не більш, ніж на 30%. Скасована норма площі у розмірі 75 м² для домогосподарств, що складаються з однієї або двох непрацездатних осіб».

Крім цього, доходи від оренди майна, зокрема, від здачі в оренду квартири, тепер необхідно буде також вказувати в деклараціях про доходи — в новій графі «інші доходи».

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews