Скільки котшують дитячі табори на Буковині

26.05.2018 08:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

З початком літа розпочинається сезон у дитячих таборах Буковини. Відпочинок - справа недешева, тож батькам доведеться викласти чималеньку суму – від 200 гривень на добу. 

Цього року оздоровлювати дітей будуть 12 таборів: є і класичні, і з мовним нахилом, і християнські, повідомило управління молоді і спорту Чернівецької ОДА. 

Ціни за добу проживання стартують від 200 гривень, а стандартний термін відпочинку в таборах – 18 або 21 день, пише molbuk.ua. Попри немалу ціну, буковинці активно бронюють відпочинок для дітей. Тож подекуди майже не залишилось вільних місць.

Один із найпопулярніших таборів «Буковинське орлятко» на Сторожинеччині за 18 днів обійдеться в 6600 гривень. 

«Крім стандартної путівки, можна обрати особливу програму з додатковим вивченням англійської мови – "Англійська республіка" за 9300 гривень», – зазначила директор табору Наталія Дембіцька.

За її словами, ще є нагода отримати знижку за умови купівлі путівки до першого червня. Можливі також знижки під час групових бронювань і для постійних клієнтів – до 5800 гривень за стандартну путівку.

У вартість путівки включено 5-разове харчування, розваги, гуртки, майстер-класи, басейн, дискотеки.

«Вільні місця ще є на всі три зміни. Зазвичай трохи менше дітей їде у першу зміну – через зайнятість у школах, – каже директор. – Щороку намагаємося змінювати програму, адже у нас дуже багато постійних клієнтів. Якщо вибирати місяць, то немає пріоритету щодо погоди: за 15 років роботи бувало різне, і за будь-якої погоди є альтернативні заняття». 

Особливо активно купують путівки на липень і серпень. Як розповіла директор дитячого пансіонату «Вербиченька» Дарія Кушнір, на другу зміну місць вже обмаль, їдуть переважно доросліші діти, адже у червні вони ще зайняті складанням ЗНО.

Ціни варіюються залежно від заїзду: 21 день у першу зміну коштує 3885 гривень, у другу – 4275 гривень, третю – 4500 гривень.

«Ми змістили дату першого заїзду на тиждень пізніше, на 21 червня. З новинок у цьому році в нас будуть виробничі майстерні – будемо вчити робити годівниці, шпаківні, навчатимемо природознавству і рослинництву, – розповіла директор. – У нас дуже гарна природа, дуже гарний педагогічний колектив, тож сумно нікому не буде».

Дитячий оздоровчий заклад «Водограй», що у Банилові-Підгірному, пропонує путівки на 21 день за 5200 гривень. Для дітей працівників поліції та державних структур ціна вдвічі менша – 2600 гривень за аналогічний період.

Крім цього, з 29 травня розпочинають роботу пришкільні табори у 37 навчальних закладах Чернівців, які будуть діяти три тижні. Як повідомляв Сергій Мартинюк, начальник управління освіти міськради, табори будуть мовні, тобто дітки вивчатимуть англійську, німецьку, французьку, залежно від школи.

Для відпочинку діток пільгових категорій, батькам необхідно звернутись із заявою та відповідними документами у райвідділи освіти, повідомили в ОДА. 

null
 

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews