Юні чернівчани створюють мультфільми з пластиліну (Відео)

08.06.2018 22:43   Джерело: molbuk.ua
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Юні буковинці, а саме - чернівецькі учні 7-11 класів та вчителька інформатики школи № 41 творять мультфільми з пластиліну, більше того - вибороли перше місце на міжнародному конкурсі анімації.

Про це повідомляє кореспондент molbuk.ua.

«У щорічному Міжнародному конкурсі анімації серед країн СНД та Прибалтики наша школа бере участь вже четвертий рік. У 2015 році ми вибороли друге місце, у 2016 – третє, а минулого і цього року – перше, – говорить Грета Фрейліхман, вчитель інформатики Чернівецької школи №41. - Конкурсанти роблять лялькові та комп’ютерні анімації. Ми ж вирішили, що створюватимемо мультфільми з пластиліну».

Вчителька інформатики каже, що це дуже кропітка праця, а на створення двохвилинного мультфільму треба витратити багато часу. 

«Спочатку робимо макети майбутніх героїв на папері, а потім уже переходимо до створення пластилінових ляльок. Раніше запрошувала професійну художницю на допомогу, а тепер творимо самі, без допомоги. В основу кожної ляльки входить каркас із сірників, щоби краще трималася. Потім фотографуємо кожен рух персонажа. За дві хвилини виходить близько 300 кадрів. Дуже часто доводиться переробляти, адже неправильний рух персонажа може зіпсувати все. Далі робимо монтаж під моїм керівництвом. Над створенням такого мультфільму треба працювати приблизно п’ять днів». 

«Дітям дуже подобається створювати мультфільми, беруться до роботи завжди з ентузіазмом. Сама радію від процесу, як дитина. Важко уявити, що ми просто робимо казку живою», – додає Грета Фрейліхман.

«Створюю мультфільм тільки перший рік, але дуже сподобалось. Цікаво, проте дуже складно, – каже Валентин Скрипський, учень 7-го класу. – Цього року хотіли розповісти історію про бідного чоловіка, який пригощав царя кавуном. Я працював над озвучуванням. Запропонувала попрацювати вчителька інформатики, бо я добре розказую вірші».

Учень розповів, що серед навантаженого уроками дня все ж знаходить час на створення мультфільмів: 

«Окрім навчання у школі, ще граю на кларнеті, але і далі хочу озвучувати анімацію».

«У липні-серпні 2018 року наша школа виграла грант на придбання відеоапаратури. Це відеокамера, фотоапарат, штатив, підсвітка, комп’ютерне обладнання та спеціальні мультимедійні програми, адже якісно техніки неможливо створити хороший мультфільм, – розповідає Людвига Цуркан, директор школи. – Крім того, вчитель Фрейлінг Грета пройшла навчання на міжнародному семінарі. З першого вересня 2018 року відеомонтаж включили у програму з вивчення технологій. Отримали навіть дозвіл від Лілії Гриневич, міністра освіти».

Директор каже, що випускники отримавши хорошу шкільну базу, стають провідними фахівцями-інженерами та програмістами. Багато з них працюють навіть за кордоном.

За матеріалами https://molbuk.ua 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: molbuk.ua