Бухарест занепокоєний діями СБУ в румунському центрі в Чернівцях

14.06.2018 16:15   Джерело: buknews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Міністерство закордонних справ Румунії висловило занепокоєння щодо прав румунської громади в Україні після рейду СБУ в румунському культурному центрі в Чернівцях.

Про це повідомляє Balkan Insight.

МЗС Румунії повідомило, що інцидент обговорювався під час зустрічі між державним секретарем Румунії та послом України в Бухаресті Олександром Банковим.

"Румунська сторона наголосила на необхідності поваги з боку української влади прав румунської меншини та уникнення будь-яких дій, спрямованих на порушення цих прав, або які можуть бути інтерпретовані як залякування", - заявили в МЗС.

 СБУ на своєму сайті 11 червня повідомила про проведення слідчих дії в одній із громадських організацій в Чернівцях, представники якої поширювали матеріали, що можуть містити заклики до порушення територіальної цілісності нашої держави.

За інформацією Служби безпеки, під час публічного заходу в обласному центрі демонстрували картографічні зображення території Чернівецької області у складі так званої "Великої Румунії".

"Співробітники СБ України встановили, що надруковані карти виготовлені для пропаганди "святкування" на території України 100-річчя створення "Великої Румунії". Правоохоронці також зафіксували, що учасники громадської організації поширювали літературу, в якій можуть міститися заклики до відновлення так званої "історичної справедливості" через анулювання існуючих міжнародно-правових і міждержавних документів та "повернення" територій Північної Буковини, Північної Бессарабії та Південної Бессарабії до складу румунської держави", - йдеться у повідомленні.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: buknews