У Чернівецькій області на реформу освіти виділять майже 70 млн гривень

18.06.2018 21:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У 2018 році на проведення в області реформи загальної середньої освіти передбачено 69,4 млн гривень.

18 червня на апаратній нараді директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Оксана Палійчук поінформувала про хід виконання розпорядження Чернівецької облдержадміністрації від 22.01.2018 р. № 51-р «Про затвердження плану заходів на 2018-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» у Чернівецькій області».

За її словами, Нова українська школа – це ключова реформа в освіті, яка передбачає новий зміст, нові підходи до навчання та створення нового освітнього середовище в закладах освіти.

З метою трансформації змісту освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа»упродовж 2017-2018 років прийнято3 обласні освітні програми. Ключовою з них -Комплексна програма розвитку освітньої галузі Чернівецької області на 2018-2021 рр., яка охоплює усі ланки освіти.Упродовж п’яти  років закладено фінансування у розмірі 297969,0 тис. грн., з них 13444,9 тис. грн. – з обласного бюджету, 283524,1 тис. грн. – з місцевого бюджету.

«У 2018 році на проведення в області реформи загальної середньої освіти з держбюджету та за рахунок розподілу обсягу нерозподілених видатків освітньої субвенції Донецької та Луганської областей передбачено 69,4 млн грн», - повідомила посадовець.

Так, 33705,3 тис.грн.розподілено наступним чином: для початкової школи на придбання персонального комп’ютера/ноутбука та техніки для друкування, копіювання, сканування та ламінування з витратними матеріалами; оснащення закладів загальної середньої освіти з поглибленим/профільним вивченням природничих та математичних предметів засобами навчання, у тому числі кабінетами фізики, хімії, біології, географії, математики, мультимедійними засобами навчання; придбання обладнання для кабінетів української мови для закладів загальної середньої освіти з румунською мовою навчанням; на придбання обладнання для інноваційного навчально - тренінгових класів, які будуть  сформовані на базі Багатопрофільного ліцею та Чернівецького педагогічного коледжу І-ІІ рівнів акредитації; придбання пристроїв відтворення компакт-дисків; придбання шкільних автобусів та на оснащення опорних закладів засобами навчання.

305709,4 тис. грн.передбачено на закупівлю дидактичних матеріалів, сучасних меблів, комп'ютерного обладнання, відповідного мультимедійного контенту, а також на відрядження вчителів, асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з інклюзивним та інтегрованим навчанням.

Оксана Палійчук розповіла про пророблену роботу профільного департаменту, спрямовану на підготовку до реформи.

«З 1-го вересня 2018/2019 н.р., за прогнозованою мережею до першого класу підуть близько 12075 першокласників, яких навчатимуться у 596 класах, а навчатимуть їх 804педагоги, які пройшли відповідну підготовку - це вчителі початкових класів, заступники директорів з початкових класів та вчителі української мови, які викладатимуть у початкових класах», - підсумувала керівник Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews