Організатор концертів – про заборону виступати у Чернівцях «неправильним» артистам

21.06.2018 14:15   Джерело: Факти Чернівці
Опубліковано : Буковинський Новинар

Керівник однієї з найактивніших у регіоні концертних агенцій Олег Сандуляк прокоментував рішення Чернівецької міської ради щодо заборони концертів за участю артистів, які виступали (або є таке припущення) у Росії, в Криму і т.п.

Як відомо, голосів на таку заборону не назбиралось. І це не може не тішити, адже справді це було б надто безглуздо і недемократично – визначати, всупереч законодавству, чиї концерти можна організовувати у Чернівцях, а чиї ні… Рішення має бути за глядачами: якщо є бажаючі придбати квитки на той чи інший концерт – йому бути (що, до слова, вигідно і для бюджету, звідки фінансується і армія, що варто врахувати патріотам та «патріотам»), якщо ж бажаючих немає – такі концерти проводити, зрозуміло, неможливо, тобто нелогічно.

Дуже гарно роз’яснив це Олег Сандуляк, який, як він зазначає, проводить приблизно 2/3 всіх концертів у Чернівцях:

«Вчора Чернівецька міська рада могла заборонити виступи у Чернівцях артистів, які виступають або хтось вважає, що вони виступають не там, де потрібно. Повідомлю таку інформацію, за останніх 18 років наша концертна агенція на 2/3 організовує у

Чернівцях концерти. Ті артисти, які могли потрапити під заборону, складають максимум10% від концертного ринку Чернівців.
Мені точно вистачає здорового глузду не мати справу з артистами, які зневажають нашу державу або дозволяють собі антиукраїнські висловлювання!

Безумовно розумію і авторку петиції про заборону і проект рішення депутата міськради, але долю концертів можуть визначати лише глядачі своїм бажанням або небажанням їх відвідувати. Навіть зараз не беремо до уваги, що комунальна установа могла б недоотримати оплату і як наслідок зменшились б податкові надходження (а це в т. ч. і зарплатня працівників комунальної установи).
Ніхто з нас немає права обмежувати права і свободи громадян, адже це є чинна норма Конституції України!

І якщо бути повністю справедливими, то коректно було б використовувати спільний знаменник до всіх (маю наувазі: спортсменів, кінематографів, торгівлю і багато іншого).

Є чітко-визначений список, який Служба Безпеки України надала Міністерству Культури України. В списку є 134 особи і оновлений він 06.06.2018 (є на сайті Мінкульту). Даним особам заборонено в‘їзд в Україну через загрозу національній безпеці.
Закликаю мати юридичну обізнаність Ваших дій і безумовну мудрість!»

Браво, дуже доступно все пояснив;)

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Факти Чернівці