У Чернівцях з 10 липня запрацює тролейбусний маршрут № 8

10.07.2018 08:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Для забезпечення транспортного сполучення мешканців району вул. Південно-Кільцевої з центром міста та вивчення спроможності тролейбусного управління забезпечити цей напрям, з 10 липня в експериментальному режимі запрацює тролейбусний маршрут № 8.

Про це на брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

Так, тролейбусний маршрути № 8 курсуватиме від вул. Південно-Кільцевої по вул. Героїв Майдану до Соборної площі через вул. І. Франка до університету. Маршрут має протяжність 12,8 км і на 3,7 км коротший за тролейбусний маршрут № 6.

На маршруті № 8 буде 18 зупинок, вивчається технічна можливість і доцільність зупинки тролейбуса біля палацу «Юність Буковини». Від кількості зупинок також залежить швидкість руху на маршруті. Тролейбус долає маршрут № 8 за 1 годину, тобто із Південно-Кільцевої до університету можна буде добратися за півгодини. Щоб забезпечити на цьому маршруті інтервал руху 15 хвилин потрібно, щоб постійно працювали 4 машини.

У літній період на маршруті № 8 в робочі дні працюватимуть 4, у вихідні – 2 тролейбуса. Перший тролейбус відправлятиметься в 6:00 від університету, в 6:30 – із зупинки на вул. Південно-Кільцевій.

Останній тролейбус № 8 від’їжджатиме від університету в 21:45, з Південно-Кільцевої – в 22:45. У літній період, коли частина водіїв тролейбусів перебувають у відпустках, після 18:15 інтервал руху на маршруті № 8 становитиме 30 хв. Такий же інтервал буде під час обідньої перерви та перезміни – з 11:15 до 13:00 та з 15:45 до 16:45.

З 1 вересня інтервал руху на цьому маршруті становитиме 15 хвилин впродовж усього дня. Графік роботи маршруту № 8 додається.

За матеріалами прес-служби Чернівецької міської ради.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews