За призначенням субсидій звернулося 11467 буковинських домогосподарств

12.07.2018 09:01   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

11 липня  відбулось засідання колегії Департаменту соціального захисту населення Чернівецької облдержадміністрації, на якому підведено підсумки роботи системи за першу половину 2018 року.

Обговорено питання проведення психологічної, професійної адаптації та реабілітації, санаторно-курортного лікування учасників АТО та членів їх сімей.

Повідомлено, щозпочатку року проходять навчання  61 учасників АТО отримали послуги із професійної адаптації, відповідно до укладених договорів з навчальними закладами, за професіями, що користуються попитом на ринку праці: водія, трактористів та машиніста баштового крану, на загальну суму 390,660тис. грн., що становить 87,4 % від запланованих асигнувань. 16 осіб вже пройшли навчання.

Також йшлося про порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю з укладанням відповідних дво- та тристоронніх договорів та підготовки до організації надання матеріальної допомоги новонародженим  «пакунок малюка».

Окрему увагу приділено призначенню житлових субсидій.

Повідомлено, щодо 1 травня 2018 року субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива було охоплено майже 140 тисяч домогосподарств, що складає понад 45% від їх загальної кількості (307,5 тис. домогосподарств). З 1 травня поточного року діє нова більш адресна програма житлових субсидій. Згідно нового порядку за призначенням житлових субсидій звернулось 11467 домогосподарств, повідомлено про необхідність подання нових заяви та декларації 32753 сім’ї, 13036 сім’ям субсидію розраховано без звернення. У червні 2018 року житлову субсидію отримувало 25,4 тисячі домогосподарств (в червні 2017 — 20,8).

Також поінформовано про стан оздоровлення в області діток, котрі потребують особливої уваги та підтримки. З травня поточного року Департаментом здійснюється підбір та скерування дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, на оздоровлення в дитячих оздоровчих таборах МДЦ «Артек» і ДЦ «Молода гвардія».

Станом на 01.07.2018 планове завдання з оздоровлення та відпочинку дітей виконано на 100 відсотків: оздоровленням забезпечено 288 дітей, в тому числі в ДЦ “Молода гвардія” - 138 дітей, в МДЦ “Артек” - 150 дітей, з них: 41 дитина, позбавлена батьківського піклування, 18 дітей з інвалідністю, 74 - з багатодітних та 91 — з малозабезпечених сімей, 1 дитина з сім’ї загиблого у районі проведення АТО, 12 дітей учасників АТО та 1 дитина, зареєстрована як внутрішньо переміщена особа.

Під час колегії також відзначено, що значно покращилась ситуація із станом погашення заборгованості із виплати заробітної плати. Станом на 01.07.2018 заборгованість із виплати заробітної плати по області, порівняно з 01.01.2018 зменшилася в 27 разів, або на 1 779,9 тис. грн. (на 96,3 %) і складає 67,7 тис. грн. на підприємстві, де проводиться процедура банкрутства, ТзОВ Будинок торгівлі «Рязань».

Відсутня заборгованість на підприємствах державної форми власності, в бюджетних установах, що фінансуються з місцевих бюджетів, та комунальних установах області. В результаті область посіла перше рейтингове місце серед інших областей України із найнижчим показником заборгованості із виплати заробітної плати. 

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews