У Чернівцях священики Московського патріархату й УПЦ КП посперечались через Томос

14.07.2018 15:15   Джерело: Буковинська правда
Опубліковано : Буковинський Новинар

У Чернівцях священики Московського патріархату й УПЦ КП посперечались через Томос. 

Про це повідомляє Буковинська правда bukpravda.cv.ua 

У Чернівцях виникла суперечки між священиками УПЦ КП та УПЦ МП щодо об’єднання української церкви. Це сталося сьогодні у приміщенні Українського народного дому на прес-конференції щодо відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України. 

"Народ хоче, аби наші церкви об’єдналися. Ми цього хочемо, але нам на зустріч не простягають руку. Дуже добре, що до влади прийшов такий чоловік, як Петро Олексійович. Він розуміє, як важливо це для країни. Я знав особисто президента ще до того, як він ним став. І знаю його ставлення до Московського патріархату", - сказав архієпископ Онуфрій. 

Представник Московського патріархату архієпископ Нікіта не погодився з позицією Онуфрія. Він висловив свої сумніви щодо "законності діяльності Київського патріархату". 

Суперечки між священиками тривали понад дві години. Одні інших звинувачували у призупиненні процесу об’єднання церкви, також звучали закиди щодо того, хто кому що винен. Насамкінець учасники прес-конференції дійшли до висновку про необхідність сідати за стіл переговорів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Буковинська правда