На Буковині затвердили Комплексну програму «Власний дім»

16.07.2018 18:35   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Рішенням IV сесії Чернівецької обласної ради VII скликання від 15.03.16 № 24-4/16 затверджено Комплексну програму «Власний дім» на 2016-2020 роки.

Виконання програми здійснюється Чернівецьким обласним фондом підтримки індивідуального житлового будівництва на селі (далі - Фонд) шляхом надання пільгових кредитів сільським мешканцям згідно Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.1998 № 1597.

Програма спрямована на реалізацію державної політики України у галузі житлового будівництва, збільшення обсягів індивідуального житлового будівництва, поліпшення інженерного забезпечення та благоустрою житла, підтримку молодих та багатодітних сімей, військовослужбовців – учасників  бойових дій в зоні антитерористичної операції та вимушених переселенців із зони АТО, часткове розв’язання проблем зайнятості, зокрема, в сільській місцевості, створення умов для збільшення доходів і підвищення економічної активності сільського населення шляхом надання селянам пільгових кредитів та залучення до цієї Програми різних джерел фінансування.

Кредит індивідуальному забудовнику надається на термін до 20 років, а молодим (подружжя, в якому вік чоловіка та дружини не перевищує 35 років), або неповним сім'ям (мати (батько) віком до 35 років) - до 30 років. Відсотки за користування кредитом не нараховуються таким позичальникам (за умови звернення їх або повнолітніх членів їх сімей з відповідною заявою):

військовослужбовцям, подружжю, в якому чоловік або дружина є військовослужбовцем, що підтверджується копією військового квитка, - з початку і до закінчення особливого періоду;

резервістам та військовозобов’язаним, подружжю, в якому чоловік або дружина є резервістом чи військовозобов’язаним, що підтверджується довідкою військового комісаріату або військової частини про перебування на військовій службі, - з моменту призову під час мобілізації і до закінчення проходження військової служби в особливий період.

У 2016 році до Фонду надійшло 2 звернення від сімей учасників бойових дій в зоні АТО з Глибоцького району, яким було профінансовано з обласного бюджету 400,0 тис. грн. для придбання власного житла.

У 2017 році Фондом було укладено 4 кредитних договори з сім’ями учасників бойових дій в зоні АТО на загальну суму 650,0 тис. грн., з них 3 – на реконструкцію житлових будинків та 1 – на придбання житла. З обласного бюджету було профінансовано родині учасників АТО на загальну суму 500,0 тис. грн., а саме: жителю Глибоцького району для придбання житла на суму 200,0 тис. грн., мешканці Кіцманського району для реконструкції житлового будинку – 120,0 тис. грн., жительці Заставнівського району для реконструкції житлового будинку – 97,5 тис. грн. та мешканці Кельменецького району для реконструкції житлового будинку на суму 82,5 тис. грн.

Всього у минулому році до Фонду надійшло 14 звернень від буковинських сімей учасників бойових дій в зоні АТО для покращення житлових умов на загальну суму 1950,0 тис. грн.

У 2018 році продовжено фінансування 3 кредитних договорів, укладених у 2017 році жительці Кіцманського району для реконструкції житлового будинку на суму 30,0 тис. грн., Заставнівського району для реконструкції житлового будинку на суму 52,5 тис. грн. та Кельменецького району – на суму 67,5 тис. грн. Мешканцю Сторожинецького району для завершення будівництва житлового будинку виділено 150,0 тис. грн. та розпочато фінансування для реконструкції житлового будинку жительки Глибоцького району у розмірі 45,0 тис.грн.

Всього у 2018 році до Фонду надійшло 10 звернень від сімей учасників бойових дій в зоні АТО для покращення житлових умов на загальну суму 1700,0 тис. грн.

Додатково повідомляємо, що Чернівецький обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі знаходиться за адресою: 58013 м. Чернівці, вул. Героїв Майдану, 194А, офіс 222, e-mail: cv-fond@ukr.net. Телефон для довідок: (03722) 902-400, (094) 991-44-00. Голова фонду - Гунчак Михайло Володимирович. Про це інформує Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews