У Чернівецькій області збір податку на додану вартість перевищив 316 мільйонів гривень

16.07.2018 20:42   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області повідомляють, що продовж січня - червня 2018 року збір податку на додану вартість до Державного бюджету склав понад 316,0 мільйонів гривень.

Цей показник на 75,8 мільйонів гривень або 31,6 % перевищує дані минулого року.

За словами в.о. начальника фіскального відомства регіону Віталія Шпака, це 15 відсотків від усіх надходжень, що забезпечені в бюджет платниками області. Також посадовець відмічає, що завдяки запровадженню нових правил адміністрування ПДВ, зокрема системи електронного адміністрування податку на додану вартість та Системи моніторингу оцінки ризиків сплати кількість  випадків формування фіктивного кредиту та отримання неправомірного відшкодування ПДВ з бюджету зменшено.

Також, однією із важливих задач фіскального відомства – продовжує Віталій Петрович -  залишається своєчасне відшкодування з бюджету податку на додану вартість. ПДВ. Від початку 2018 року буковинським  платникам податку на додану вартість відшкодовано 101,1 млн.грн., що 20,5 млн.грн. більше аніж торік. Заяви на отримання бюджетного відшкодування подали100 суб’єктів господарської діяльності на суму понад 120,2 млн.грн.

Разом з тим, фіскали впродовж першого півріччя 2018 року у 20 суб'єктів господарювання упередили неправомірне відшкодування ПДВ у сумі понад 2,7 млн.грн. Також, зменшили різницю між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з податку на додану вартість на 0,4 млн.грн.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews