Буковина співпрацюватиме з Аргентиною

17.07.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

17 липня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук провів протокольну зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Аргентинської Республіки в Україні Альбертом Хосе Алонсо.

Олександр Фищук привітав іноземного гостя на Буковині та висловив високу зацікавленість щодо налагодження партнерського співробітництва  між Чернівецькою областю та Аргентинською Республікою.

Керівник виконавчої влади краю зауважив, що зусилля дипломатичних кіл Аргентини в українсько-аргентинських відносинах важко переоцінити, адже Аргентина була першою країною у світі, котра визнала Українську Народну Республіку та встановила з нею дипломатичні відносини у лютому 1921 року, та першою серед країн Латинської Америки визнала незалежність України.

Посол Аргентинської Республіки наголосив на підтримці територіальної цілісності та євроінтеграційного курсу України, а також висловив захоплення прагненню українців бути самостійною та незалежною державою.

Також він зазначив, що нині 450 тис. українців та аргентинців українського походження проживають на території Аргентини, і народ їх держави високо цінує працьовитість українців, котрі власним прикладом навчили аргентинців, що саме працею можна здолати всі перешкоди.

За підсумками зустрічі Олександр Фищук запропонував започаткувати міжрегіональну співпрацю між Чернівецькою областю та відповідною провінцією Аргентини.

У свою чергу Альберт Хосе Алонсо запевнив у готовності до такого співробітництва, та рекомендував налагодити контакти Чернівецької області з провінцією Неукен.

За матеріалами Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews