На житло для буковинських сиріт виділили понад 6 мільйонів гривень

18.07.2018 07:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

17 липня відбулась прес-конференція начальника служби у справах дітей обласної державної адміністрації Юлії Матвієвої.

За словами посадовця, у 2017 році в рамках реформування системи інституційного догляду та виховання дітей Верховною Радою України внесено зміни до Закону України «Про Державний бюджету України», якими передбачено виділення коштів у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання, будівництво дитячих будинків сімейного типу, малих групових будинків, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування осіб з їх числа.

«Торік для Чернівецької області сума субвенції  склала 3645,1 тис. грн. В цьому році на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа, Чернівецькій області надано 6,3 млн грн.», - наголосила Юлія Матвієва.

Наша область використала 100-відсотково відповідні кошти субвенції за минулий рік. За результатами розгляду пропозицій комісією вирішено придбати за рахунок коштів субвенції для використання як соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа 4 житлові будинки на території Глибоцької селищної, Сторожинецької міської та Великокучурівської сільської об’єднаних територіальних громад, та трикімнатну квартиру у с. Дихтинець Путильського району.

«У четвер відбудеться засідання обласної комісії з визначення напрямків та об’єктів, на які буде розподілено фінансування з держбюджету на зазначені цілі у 2018 році», - зауважила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації.

За матеріалами прес-служби Чернівецької ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews