На Буковині врятували лелеченя, яке випало з гнізда

23.07.2018 15:15   Джерело: Погляд
Опубліковано : Буковинський Новинар

У вихідні до Шировецької сільської ради Хотинського району надійшло повідомлення про те, що по вулиці Головній на території колишнього комплексу з відгодівлі ВРХ з гнізда на стовпі випало лелеченя та висить на дротах. Про це йдеться на сайті Хотинські вісті.

Стурбовані сільчани не знали, як допомогти бідолашному пташеняті, а безпорадні й налякані дорослі лелеки-батьки стривожено лопотіли навколо крилами й намагалися врятувати дитя.

– На це неможливо було дивитися і залишатися байдужими. Лелеча сім’я віддавна облюбувала те місце й щороку повертається до свого гнізда, тож стала символом щастя громади, – розповів Ігор Кушнір, котрий першим побачив, що сталося.

– Звернувся до сільського голови в надії, що вона допоможе знайти людину, котра вирішить проблему. На жаль, у нас не знайшлося потрібної техніки, щоб дістатися до «потерпілого», проте на клич про допомогу одразу відгукнувся підприємець із сусідніх Зарожан Валерій Марчук, – повідомила сільський голова Галина Боднарюк.

 Ще з досвітку у вихідний день чоловік примчав машиною, обладнаною «вишкою»-підйомником, вправно піднявся на потрібну висоту, розплутав бідолаху та дбайливо повернув малюка до гнізда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Погляд