До Дня незалежності України у Чернівцях відбудеться низка фестивальних заходів

10.08.2018 21:43   Джерело: CvNews
Опубліковано : Наталія Чернівецька

Цьогоріч до Дня незалежності України в області передбачається проведення низки фестивальних заходів. Це – туристично-мистецький дводенний фестиваль на горі Томнатик на Путильщині «Любіть Буковину, бо вона того варта».

Також започатковується міжнародний фестиваль національних культур «Несемо в серці Україну», який відбуватиметься у музеї архітектури та побуту у Чернівцях та фестиваль «Справжніх театральних патріотів» у селі Подвірне Новоселицького району. Як повідомляє організатор фестивалю – керівник театральної студії «Вік» Микола Бабин, започаткований ним фестиваль має на меті духовне відродження села, мобілізацію сучасних культурних цінностей у будинках культури та на сільських майданчиках. Водночас молоді і мобільні митці зануряться у органічне середовище рідного народу, подолають просторову і дистанційну відстань від столиці до глибинки.

Спробою встановити рекорд України виконанням найбільшого в державі народного танцю «Коса» зустрічатимуть день незалежності держави аматори села Динівці.

І, зазвичай, професійні майстри сцени готують до 24 серпня Великий урочистий концерт, а буковинські художники розгорнуть виставку нових полотен та виробів народних майстрів у «Вернісажі», що по вулиці Івана Франка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews